Miliardarul Wang Jianlin, CEO-ul grupului Wanda şi cel mai bogat om din China, a făcut karaoke, weekendul trecut, la petrecerea de sfârşit de an organizată pentru angajaţii companiilor sale, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atunci când cel mai bogat om al Chinei vrea să cânte, el chiar cântă - iar întreaga companie îl ascultă. În cadrul unui eveniment ce pare să devină o tradiţie anuală, Wang Jianlin, preşedintele miliardar al conglomeratului chinez Dalian Wanda Group, a urcat pe scenă, la petrecerea de sfârşit de an organizată pentru angajaţii firmelor sale, weekendul trecut, în estul Chinei.

Având în spatele lui pe scenă o orchestră live şi o trupă de dansatoare profesioniste, magnatul chinez, în vârstă de 62 de ani, a interpretat câteva cântece chinezeşti pop-rock, un fragment dintr-o operă chineză, dar şi o baladă romantică. 

Angajaţii firmelor sale, reuniţi în sala centrală a unui centru de conferinţe, au cântat o dată cu el şi l-au filmat şi fotografiat pe miliardar. Înregistrările video au fost publicate apoi pe YouTube.

Wang Jianlin a debutat în public în calitate de ”cântăreţ” la un eveniment privat similar ce a fost organizat de grupul Wanda anul trecut.

La fel ca mulţi chinezi din generaţia lui, Wang Jianlin este pasionat de karaoke. Într-un interviu acordat pentru The Hollywood Reporter, la Beijing, în 2016, magnatul chinez a spus că preferă să cânte piese din repertoriul indie-rock chinezesc, deoarece acele piese îl ajută să se simtă ”mai liber”.

În timp ce campania agresivă de achiziţii pe care grupul Wanda o face la Hollywood i-a impresionat, dar şi îngrijorat, pe unii dintre americani, miliardarul Wang Jianlin şi-a câştigat şi câţiva admiratori din industria americană de divertisment cu ajutorul interpretărilor sale muzicale.

”Chiar am petrecut o noapte făcând karaoke la Beijing”, a dezvăluit Jeffrey Katzenberg, fondatorul DreamWorks Animation, în octombrie 2016. ”Are o voce chiar bună şi am râs mult împreună”.

Pe parcursul ultimilor ani, grupul Wanda deţinut de Wang Jianlin a devenit cel mai agresiv investitor chinez de pe piaţa media din Statele Unite. Compania chineză a cumpărat lanţul american de cinematografe AMC cu 2,6 miliarde de dolari în 2012 şi este pe cale să încheie un acord ce vizează o fuziune între AMC şi Carmike Cinemas Inc, pentru a crea astfel cel mai mare circuit cinematografic din America de Nord.

În ianuarie 2016, conglomeratul chinez a plătit 3,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra Legendary Entertainment, un studio cinematografic din Burbank, California, care a produs numeroase filme celebre, inclusiv ”Pacific Rim” şi mult aşteptatul ”The Great Wall”, cu Matt Damon în rolul principal.

În urma unui parteneriat major cu Sony Pictures, Wang Jianlin a dezvăluit pentru The Hollywood Reporter, în noiembrie, că intenţionează să investească în toate cele şase studiouri majore de la Hollywood.

Grupul Wanda este pe cale să încheie, de asemenea, o afacere de 1 miliard de dolari pentru a achiziţiona Dick Clark Productions, compania care deţine şi produce gala de decernare a Globurilor de Aur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.