Ceasul ”Paul Newman” Rolex Daytona care a aparţinut actorului celebru din filme precum „Luke, Mână Rece” şi „Cacealmaua” a fost adjudecat la o licitaţie din New York contra sumei record de 17,75 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia pentru ceasul care i-a fost dăruit lui Paul Newman de soţia lui, actriţa Joanne Woodward, în 1969, pe când filmau pentru producţia „Winning”, a durat 12 minute, scrie Forbes.

Paul Newman, care a murit în 2008, la vârsta de 83 de ani, a folosit ceasul pentru a cronometra cursele de maşini la care participa. Modelul de Rolex, nelipsit de la mâna actorului, a fost supranumit Paul Newman în anii 1980, potrivit lui Paul Boutros, vicepreşedinte al Phillips şi al organizaţiei Watches for the Americas.

Cel care a cumpărat bijuteria, după ce a licitat prin telefon, a rămas anonim. 

Suma înregistrată joi seară este un record pentru vânzarea unui ceas de mână la o licitaţie. În 2014, un ceas de buzunar Patek Philippe a fost adjudecat contra unei sume de peste 24 de milioane de dolari.

Precedentul record pentru vânzarea unui Rolex la licitaţie a fost stabilit în luna mai a acestui an, când Bao Dai Rolex a fost adjudecat contra unei sume de peste 5 milioane de dolari, în timp ce precedentul record pentru un ceas de mână era deţinut de un Patek Philippe, care a costat 11 milioane de dolari.

Proprietarul ceasului a fost James Cox, fost iubit al fiicei lui Newman, care l-a primit din partea actorului în 1984. Cox va dona o mare parte din sumă Nell Newman Foundation.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.