Cea mai veche înregistrare live a trupei U2 datează din urmă cu patru decenii şi a fost găsită de un site dedicat grupului, scrie Billboard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Site-ul atu2.com a descoperit ceea ce este considerată cea mai veche înregistrare a unui show al trupei irlandeze U2, datând din 11 august 1979. 

Concertul a avut loc în Dublin, în localul Dandelion Market, închis în urmă cu mulţi ani.

Trupa a susţinut show-ul cu şase săptămâni înainte de a lansa primul EP, „Three”. A cântat, între altele, piesa „Out of Control”, un cover „Black Dog” (Led Zeppelin) şi două piese care nu au fost înregistrate vreodată: „Concentration Cramp" şi „In Your Hand".

Potrivit televiziunii publice irlandeze, RTÉ, înregistrarea precede o transmisiune realizată de la Cork Opera House, din 22 octombrie 1979. 

Concertul de la Dandelion a fost înregistrat de Peter McCluskey, fost proprietar al unei case de discuri, în timpul rezidenţei de zece show-uri a trupei, din mai până în decembrie 1979. Trupa lui McCluskey, The Strougers, a cântat şi ea în aceeaşi zi.

El a declarat pentru ATU2 că Bono era „foarte emoţionat” înainte de ora 15.00, când începea show-ul. „Aveam un casetofon şi l-am luat într-o seară pentru a înregistra cântarea. Dar, din păcate, în entuziasmul meu, am reuşit să apăs «play», şi nu «record», aşa că nu s-a înregistrat nimic”, a povestit el. Ziua următoare, McCluskey a reuşit şi a înregistrat setul de 15 piese.

În 2011, el a lansat lansat pe YouTube o versiune „Out of Control”.

Trupa irlandeză U2, înfiinţată în 1976 la Dublin, este formată din solistul Bono (Paul Hewson), chitaristul The Edge (David Evans), basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a înscris iniţial în curentul post-punk, însă a evoluat ulterior şi a încorporat influenţe din multe alte genuri. A debutat discografic în 1980, cu „Boy”. Albumele de studio ale formaţiei, între care se remarcă „The Joshua Tree” (1987), „Achtung Baby” (1991), „Pop” (1997), „All That You Can't Leave Behind” (2000) şi „How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004), au fost vândute în peste 170 de milioane de copii pe plan mondial.

Grupul a câştigat 22 de premii Grammy - mai mult decât oricare altă formaţie din lume - şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.