Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului de Film Transilvania (TIFF) va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 2 - 11 iunie 2017, informează organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, peste 79.000 de spectatori au vizionat cele 248 de filme prezentate în festival, numărul total al participanţilor depăşind cifra de 120.000. După festival, filmele au continuat să călătorească prin ţară, în Caravana TIFF, traversând peste 15 oraşe.

TIFF susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, oraşul desemnat de juriul format din experţi europeni urmând a fi anunţat pe 16 septembrie.

”În cei 15 ani, TIFF a format un public important interesat de film, media, arte vizuale. Întreg profilul oraşului s-a schimbat fundamental datorită TIFF-ului, astăzi, Clujul aspiră să devină un important centru de producţie cinematografică, are două facultăţi cu profil de cinematografie/media/TV şi o mulţime de evenimente culturale”, declară Tudor Giurgiu, preşedintele festivalului.

Un studiu al Facultăţii de Business al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, realizat pe perioada 2014 - 2015, a estimat impactul economic al festivalului asupra oraşului la 7,5 milioane de euro.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.