Câştigătorul Palme d’Or 2017, filmul ”The Square” al lui Ruben Östlund, va fi proiectat în deschiderea celei de-a opta ediţii a Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc în perioada 13 - 22 octombrie, în opt oraşe din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Les Films de Cannes à Bucarest, festivalul care aduce din 2010 în România cele mai importante filme arthouse ale anului şi pe cei mai reputaţi cineaşti, va avea loc anul acesta în patru spaţii din Bucuresti - Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului Român şi Cinemateca Eforie - şi în şapte oraşe din ţară: Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Arad şi Suceava.

Despre filmul său premiat la Cannes, Östlund spune: ”Pentru mine este o formă de a sparge barierele dublului-standard. Suntem afectaţi de spiritul de turmă şi devenim speriaţi când lucrurile scapă de sub control. Trebuie să ni se reamintească permanent: «Eu sunt cel care trebuie să ia atitudine!». Iar asta este este simplu de făcut”.

Claes Bang joacă rolul principal în ”The Square” - o cascadă de întâmplări neprevăzute care transformă filmul într-o comedie cu pulsul ridicat, “un spectacol neobişnuit şi scandalos, cu momente de frenezie pură”, după cum îl caracterizează The Guardian.

Filmul a fost cumpărat pentru distribuţie în peste 80 de teritorii şi reprezintă încununarea artistică a activităţii unui cineast creativ şi tranşant care imrpesionase criticii prin „Force majeure”, de asemenea, premiat la Cannes, în 2014.

În România, filmul „The Square” este distribuit de Independenţa Film şi va rula în cinematografele din ţară începând cu 20 octombrie.

În ţară, Les films de Cannes va fi organizat între 13 şi 19 octombrie la Braşov (la Cinema One), între 13 şi 15 octombrie la Cluj-Napoca (Cinema Victoria), între 20 şi 22 octombrie la Timişoara (Filarmonica Banatul), Arad (Cinema ARTA) şi Iaşi (Ateneul din Iaşi) şi între 10 şi 12 noiembrie la Suceava (Cinema Modern).

O ediţie specială a Les Films de Cannes va avea loc în parteneriat cu festivalul ASTRA Sibiu. Între 16 şi 22 octombrie, cele două festivaluri urmează să proiecteze o selecţie comună de documentare din cele proiectate anul acesta în premieră la Cannes, concomitent în Sibiu şi Bucureşti, sub titulatura de Les Films de Cannes @ Astra Film Sibiu.

Les Films de Cannes à Bucarest a adunat anul trecut peste 25.000 de spectatori în circa 100 de proiecţii, urmând să prezinte şi anul acesta filmele importante premiate la Cannes în prezenţa autorilor lor.

Totodată, festivalul va continua să prezinte sub titulatura Les Films pour Cannes à Bucarest cele mai importante filme româneşti care se pregătesc pentru festivalurile anului viitor şi va organiza ediţia a doua a Managing Talents, workshop-ul destinat actorilor români care vor să aibă o carieră internaţională.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat în 2010 de realizatorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Delegatului General al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. 

Ediţia a opta a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films şi realizată în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.