Trupa post-rock Caspian (SUA), grupul psychedelic rock TOY (Marea Britanie) şi proiectul belgian alternative Warhaus vor susţine concerte, la începutul lunii mai, în clubul Control din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Americanii Caspian îşi încep turneul european la Bucureşti, pe 3 mai, iar în clubul din Capitală vor urma britanicii Toy, pe 9 mai, şi proiectul belgian Warhaus al solistului trupei Balthazar, pe 11 mai.

Formată în 2003, în Beverly (Massachusetts), trupa Caspian a lansat patru albume de studio şi mai multe EP-uri. Grupul a debutat discografic în 2007, cu „The Four Trees”, şi s-a făcut remarcat cu „Waking Season”, care a fost desemnat „Best Post-Rock Album of the Year” de revista SPIN, în 2012.

În deschiderea concertului din 3 mai, de la ora 20.00, va cânta Ştefan Panea (Environments). Preţul unui bilet este de 50 de lei. 

Bazele trupei TOY au fost puse în 2010, în Brighton, după care membrii grupului s-au stabilit la Londra, unde au semnat cu casa Heavenly Records, care a lansat trupe ca Manic Street Preachers, Saint Etienne şi Doves. Muzica lor este o combinaţie de psychedelic rock, shoegaze, krautrock şi post-punk.

Trupa a concertat alături de The Horrors şi The Vaccines şi are la activ trei albume, dintre care cel mai recent, „Clear Shot” (2016) a fost caracterizat de The Guardian drept „un produs remarcabil din partea unei formaţii pe cale să-şi construiască o discografie fascinantă”.

TOY va concerta la clubul Control pe 9 mai, după ora 21.00. Preţul unui bilet este de 35 de lei. 

Warhaus este alter ego-ul lui Maarten Devoldere, solistul trupei indie rock belgiene Balthazar. Proiectul a debutat în 2016, cu albumul „We Fucked a Flame Into Being” (titlu inspirat din romanul „Amantul doamnei Chatterley” de D. H. Lawrence), înregistrat în colaborare cu iubita lui, cântăreaţa Sylvie Kreusch.

Belgianul şi trupa lui vor cânta în premieră la Bucureşti în cadrul turneului de promovare a celui mai recent album, „Warhaus”, lansat la sfârşitul anului trecut.

Warhaus concertează la Control, pe 11 mai, după ora 21.00. Preţul unui bilet este de 50 de lei.

Biletele sunt disponibile prin Eventbook.ro sau pot fi cumpărate de la clubul Control.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.