Americanul Eddie Braun, supranumit ”Rocket Man” (”Omul-rachetă”), i-a adus un tribut idolului său, Evel Knievel, după ce a realizat o cascadorie spectaculoasă, sâmbătă, reuşind să zboare cu ajutorul unei rachete pe deasupra canionului Snake River din statul american Idaho, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eddie Braun s-a legat cu un harnaşament special de o rachetă, denumită ”Evel Spirit”, înainte de a zbura cu o viteză ameţitoare pe deasupra acestui canion.

Racheta ”Evel Spirit” a atins viteza de 692 de kilometri pe oră în patru secunde şi a ajuns la o altitudine de 914 metri. 

Evel Knievel a dorit să realizeze o cascadorie similară în 1972, însă tentativa lui nu a avut succes, după ce motocicleta sa, propulsată cu un motor de rachetă, s-a ciocnit violent de o stâncă din acel canion. 

Eddie Braun a reuşit însă, sâmbătă, o cascadorie lipsită de incidente şi, utilizând o paraşută, a aterizat cu succes de cealaltă parte a canionului, după un zbor de aproximativ 400 de metri. 

Eddie Braun, născut pe 23 noiembrie 1961, în Southern California, este un cascador american. Talentul şi curajul său l-au ajutat să îşi construiască o carieră de succes la Hollywood, remarcându-se în seriale TV şi filme precum ”The Avengers” (2012), ”Two and a Half Men” (2003) şi ”Eagle Eye” (2008).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.