Casa de modă italiană Gucci a anunţat că donează 500.000 de dolari în sprijinul liceenilor care organizează "March for Our Lives", o mobilizare fără precedent împotriva armelor şi violenţelor, care va avea loc pe 24 martie la Washington, după gestul de miercuri al soţilor Clooney şi Oprah Winfrey.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem alături de "March for Our Lives" şi de tinerii curajoşi din toată ţara care cer ca vieţile lor şi siguranţa lor să devină o prioritate", a anunţat societatea italiană într-un comunicat de presă publicat pe site-ul specializat Women's Wear Daily. 

"Sunt extrem de impresionat de curajul acestor elevi", a explicat Alessandro Michele, director de creaţie la Gucci. "Voi fi alături de ei pe 24 martie şi le transmit toată dragostea mea". 

Miercuri, George şi Amal Clooney au fost primele celebrităţi care au anunţat o donaţie de 500.000 de dolari pentru organizarea acestei manifestaţii iniţiată de elevii care au supravieţuit masacrului din Parkland, Florida, în urma căruia au murit 17 persoane, pe 14 februarie. 

Şi prezentatoarea Oprah Winfrey, regizorul Steven Spielberg şi soţia sa Kate Capshaw, producătorul Jeffrey Katzenberg şi soţia sa Marilyn au promis aceeaşi sumă.

Casa Albă a transmis că preşedintele Donald Trump sprijină eforturile pentru controlul armelor, însă cei mai mulţi vor reforme mai profunde.

Organizatorii marşului din 24 martie spun că s-au săturat să aştepte ca altcineva să facă ceva în privinţa epidemiei de atacuri armate în şcoli şi cer un proiect de lege în Congres cu privire la violenţa cu arme. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.