Cartea autobiografică ”Born to Run”, a cântăreţului Bruce Springsteen, s-a vândut în 37.518 de copii în primul weekend de la lansare, ajungând în top 50 cele mai vândute cărţi din Marea Britanie, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autobiografia rockerului Bruce Springsteen a fost intitulată după unul dintre cele mai cunoscute şi de succes albume ale artistului, ”Born to Run” (1975).

Volumul a ajuns în topul celor mai bine vândute cărţi în Marea Britanie, surclasând titluri precum ”The Girl on the Train”, de Paula Hawkins, şi ”Harry Potter şi copilul blestemat/ Harry Potter and the Cursed Child” de Jack Thorne. 

Volumul este ”bogat atât în anecdote şi detalii, cât şi în suferinţă şi îndoială”, scrie The Guardian. Este o poveste scrisă ”cu demnitate”, care a fost lansată pe 27 septembrie. Artistul descrie, în cartea cu coperte groase, poveşti din copilăria lui în New Jersey, parcursul lui până la apariţia în grupul E Street Band şi lupta personală. Cititorii au cumpărat 37.518 copii în weekend, cartea ajungând astfel în top 50 cele mai vândute cărţi din Marea Britanie. 

Fanii lui Bruce Springsteen s-au aşezat la cozi pentru autografe de la cel supranumit The Boss: ”Am aşteptat o săptămână”, a spus unul dintre ei. 

Bruce Springsteen şi-a salutat admiratorii la lansarea din Statele Unite, s-a îmbrăţişat şi s-a fotografiat cu ei în faţa librăriei Barnes & Noble din New York.

”L-am îmbrăţişat şi i-am spus: Îţi mulţumesc pentru că eşti ceea ce eşti. Apoi, el mi-a mulţumit. E o persoană minunată”, a declarat Amy Beleckas, o admiratoare a artistului american. ”Am rămas fără cuvinte. I-am spus doar atât: Mulţumesc, Boss!”, a adăugat soţul ei, Paul Beleckas.

”Asta este. Priviţi, aceasta este semnătura lui. Am aşteptat acest moment din 1978, pentru a-l vedea pe acest om. A fost minunat”, a declarat o altă admiratoare, Michelle Lasiw.

Rockerul american îşi promovează autobiografia prin intermediul unui turneu literar care va include nouă ”apariţii speciale” ale sale în librăriile din Statele Unite.

Conform unui comunicat publicat pe site-ul oficial al cântăreţului, toate cărţile sale vor purta semnătura rockerului, iar turneul va include întâlniri cu cititorii şi sesiuni de autografe în Philadelphia, Los Angeles şi New York.

Potrivit editorului Simon & Schuster, care a plătit 10 milioane de dolari pentru carte, Springsteen a petrecut ultimii şapte ani scriindu-şi memoriile. "Când a fost lansată cartea, weekendul trecut, fanii au făcut coadă pentru a-l întâlni şi a primi o copie semnată”, a spus el. 

”Bruce Springsteen este fără îndoială cel mai bun motor din istoria rock care a creat o legătură intimă cu fanii şi a făcut asta cu siguranţă odată cu lansarea acestei mult-aşteptate autobiografii”, a spus Richard Humphreys. 

Potrivit librarului, ”Born to Run” este prima autobiografie scrisă de o celebritate care ajunge numărul 1, după cea a fostului fotbalist Alex Ferguson, care a apărut în octombrie 2013. 

Bruce Springsteen, născut pe 23 septembrie 1949, supranumit ”The Boss”, este interpret şi compozitor. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără ”Born To Run”, ”Hungry Heart”, ”Dancing in the Dark”, ”Born in the U.S.A.”, ”Human Touch” şi ”Streets of Philadelphia”. Bruce Springsteen a lansat 18 albume de studio, care s-au vândut în peste 120 de milioane de copii pe plan mondial şi a fost recompensat cu 20 de premii Grammy. Cel mai recent material discografic, ”High Hopes”, a fost lansat în 2014. El a compus şi coloane sonore pentru mai multe producţii cinematografice, iar pentru muzica originală din filmul ”Philadelphia” (1993), cu Tom Hanks şi Denzel Washington în rolurile principale, a fost premiat cu Globul de Aur, Grammy şi Oscar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.