Cântăreaţa americană Carrie Underwood a înregistrat un record pentru muzica country, odată cu debutul celui de-al patrulea album al ei, „Cry Pretty”, pe primul loc în Billboard 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cry Pretty” a înregistrat cea mai bună săptămână din acest an pentru un disc semnat de o femeie şi cea mai bună săptămână din ultimii trei ani pentru un album country.

Materialul de studio, apărut pe 14 septembrie via Capitol Nashville, a fost vândut în 266.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 20 septembrie, potrivit Nielsen Music.

Underwood este şi prima cântăreaţa country care a avut patru discuri pe primul loc în clasamentul american general al albumelor, Billboard 200.

Înainte de „Cry Pretty” au fost „Blown Away” (2012), „Play On” (2009) şi „Carnival Ride” (2007). Până acum, ea se afla la egalitate cu Faith Hill, Linda Ronstadt şi Taylor Swift, cu câte trei albume. Swift a avut cinci albume în fruntea Billboard 200, dar doar trei dintre ele au ocupat acelaşi loc în Top Country Albums. Per ansamblu, în ceea ce priveşte muzica country, Garth Brooks are cele mai multe albume de gen - 9 - clasate pe primul loc în Billboard 200.

Cu cele 266.000 de unităţi vândute în decurs de o săptămână, Carrie Underwood a depăşit-o pe Cardi B care înregistrase cea mai bună săptămâna de anul acesta pentru o artistă cu „Invasion of Privacy” (aprilie, 255.000 de unităţi).

Pe locul al doilea în actualul Billboard 200 s-a menţinut „Kamikaze” al lui Eminem, cu 103.000 de unităţi vândute, iar pe locul al treilea a debutat rapperul 6LACK, cu al doilea album al său, „East Atlanta Love Letter”, vândut în 77.000 de unităţi. Acesta este primul disc al artistului care ajunge în top 10. Primul său album, „Free 6LACK”, a debutat pe locul 68 în decembrie 2016, iar cea mai înaltă poziţie atinsă a fost 34, în mai 2017.

Patru albume au urcat în ultima săptămână în top 10 mai multe poziţii: „Scorpion” al lui Drake, de pe patru pe cinci, cu 68.000 de unităţi vândute; „Astroworld” al lui Travis Scott s-a clasat două poziţii mai sus, pe cinci, cu 62.000 de unităţi vândute; „beerbongs & bentleys”, semnat de Post Malone a urcat două locuri, până pe şapte, cu 47.000 de unităţi vândute; şi „Sweetener” al Arianei Grande, trei poziţii, până pe şapte, cu 38.000 de unităţi vândute.

După ce în urmă cu o săptămână a debutat pe primul loc, performanţă obţinută pentru prima dată în ultimii 36 de ani, acum Paul McCartney şi al său „Egypt Station” au coborât şapte locuri, după ce albumul a fost vândut în 37.000 de unităţi.

Pe de altă parte, Nicki Minaj a revenit din afara top 10 cu „Queen” pe locul al nouălea, în urcare două poziţii, după ce a fost vândut în 36.000 de unităţi.

Şi „Goodbye & Good Riddance” al lui Juice WRLD a revenit în top 10, în urmcare două poziţii, până pe zece, cu 36.000 de unităţi vândute.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.