O selecţie ce cuprinde unele dintre cele mai cunoscute confesiuni şi declaraţii, sincere şi amuzante, ale actriţei americane Carrie Fisher, decedată marţi, la vârsta de 60 de ani, a fost publicată pe site-ul BBC.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carrie Fisher, devenită celebră graţie rolului Prinţesa Leia din franciza ”Star Wars”, era extrem de populară în rândul spectatorilor americani şi datorită umorului ei special, marcat de o puternică doză de sinceritate, exprimat mai ales în interviuri, la gale cinematografice, pe covorul roşu şi în cărţile sale.

Prezentăm mai jos o selecţie a unora dintre cele mai cunoscute declaraţii ale vedetei americane.

Despre rolul Prinţesa Leia din seria ”Star Wars”

”Atunci când am primit rolul unei prinţese într-un mic şi uşor stupid film ştiinţifico-fantastic, mi-am spus aşa: «Va fi amuzant să fac acest rol. Am doar 19 ani!». Cine nu îşi doreşte să facă lucruri amuzante când are 19 ani?”.

”O să-mi pierd timpul cu nişte roboţi câteva luni şi apoi mă voi întoarce la viaţa mea şi voi încerca să îmi dau seama ceea ce îmi doresc să fac după aceea”.

”Dar, apoi, «Star Wars», acea pierdere de timp uşor stupidă alături de nişte roboţi, s-a transformat în ceva neaşteptat”.

”A explodat pe firmamentul culturii pop, luându-ne pe toţi alături de el. M-a păcălit şi m-a făcut să devin eu însămi un star pe propriile picioare”.

Despre dependenţa ei de droguri

”Drogurile mă făceau să mă simt normală. Mă stăpâneau”.

Despre maladiile mintale

”Sunt bine, dar sufăr de tulburare bipolară. Trebuie să iau şapte medicamente şi îmi iau medicamentele de trei ori pe zi”.

”Acest lucru mă ţine într-un contact permanent cu boala pe care o am. Nu mi se permite niciodată cu adevărat să mă eliberez de boală, nici măcar pentru o singură zi. E ca şi cum ai fi diabetic”.

Despre rolul pe care i-ar plăcea să îl joace

”Îmi face plăcere să accept roluri în care personajele par că se amuză pe seama mea - ori eu imitând-o pe Prinţesa Leia, ori eu în calitate de scriitoare sau orice altă idee de acest tip”.

”Ocazional, am capacitatea de a putea să ies din pielea mea şi să văd ceea ce tu, ca spectator, crezi că se va alege de personajul meu. Şi îmi place să mă joc cu această idee”.

Despre activitatea de scriitoare

”Am scris dintotdeauna. Scriu de când aveam 12 ani. A fost ceva terapeutic pentru mine în acea epocă. Am scris lucruri pentru a mi le scoate din minte, din sentimentele mele, şi să le aşez apoi pe hârtie”.

”Aşadar, într-un fel, scrisul m-a salvat, mi-a ţinut companie. Am făcut un lucru tradiţional, m-am îndrăgostit de cuvinte, am citit cărţi şi am subliniat rândurile care îmi plăceau şi cuvintele pe care nu le înţelegeam. E un lucru pe care l-am făcut întotdeauna”.

”Faptul că am devenit actriţă a fost un accident, nu era ceva ce îmi doream să fac, pentru că ştiam ceea ce urma să se petreacă în cele din urmă”.

Despre Hollywood

Nu poţi să găseşti afecţiune adevărată la Hollywood, pentru că toată lumea de aici mimează atât de bine afecţiunea”.

Despre existenţa unei discuţii între ea şi Harrison Ford despre aventura lor

”El nu e prea vorbăreţ. Ştiţi cu toţii, el nu e Mr. Chuckles (un clovn celebru din benzile animate, n.r.)

Despre părinţii ei celebri

”M-am născut într-o familie de actori mari şi celebri. Lucrurile nu puteau decât să meargă în jos”.

Despre îmbătrânire

”Mi-am căutat numele pe Google, recent, şi am descoperit următorul mesaj: «Ce se întâmplă cu Carrie Fisher? Era atât de fierbinte! Acum arată ca Elton John»”.

”Ei bine, bineînţeles că asta mi-a rănit sentimentele, parţial pentru că ştiam ceea ce voia să spună acea persoană. Da, totul e adevărat. M-am pierdut pe mine. Oare unde m-am dus? Unde se duc toate acele femei grase, cu guşă, de vârstă mijlocie - la frigider şi în restaurante”.

Despre faptul că a fost interpretată pe marele ecran de Meryl Streep

După premiera filmului «Postcards», am început să resimt în fiecare zi durerea şi dezamăgirea din ochii familiei şi prietenilor mei, de fiecare dată când eu nu eram Meryl. S-a dovedit că există şi un nume pentru această boală - Merylnoma Streepdecoccus”.

Actriţa Carrie Fisher a murit, marţi, la vârsta de 60 ani de ani în urma unui stop cardiac. Carrie Fisher, interpreta Prinţesei Leia din seria ”Star Wars”, a intrat în stop cardiorespirator, pe 23 decembrie, cu doar câteva minute înainte ca avionul în care se afla, ce efectua o cursă pe ruta Londra - Los Angeles, să aterizeze pe pista principalului aeroport din metropola americană. Artista a fost spitalizată de urgenţă şi conectată la aparate de menţinere a funcţiilor vitale. Luni, mama actriţei anunţase că starea de sănătate a fiicei sale era ”stabilă”.

Carrie Fisher, născută pe 21 octombrie 1956, este fiica actriţei Debbie Reynolds şi a cântăreţului Eddie Fisher. A devenit celebră cu rolul Prinţesei Leia din trilogia iniţială a francizei ”Star Wars” (1977-1983), pe care l-a reluat şi în cel mai recent film din această serie, ”Star Wars: Trezirea Forţei”. S-a remarcat şi în alte filme, precum ”Şampon/ Shampoo” (1975), ”Fraţii Blues/ The Blues Brothers” (1980), ”Hannah şi surorile ei/ Hannah and Her Sisters” (1986), ”Vecinii/ The Burbs” (1989) şi ”Când Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry Met Sally” (1989).

Actriţa americană a scris patru romane şi trei volume de memorii şi a fost căsătorită cu muzicianul Paul Simon în perioada 1983-1984.

Carrie Fisher a avut apoi o relaţie cu impresarul Bryan Lourd în perioada 1991 - 1994). Cei doi au împreună o fiică, Billie Catherine Lourd, născută pe 7 iulie 1992.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.