Interpretul mexican José José, supranumit „El Príncipe de la Canción” (prinţul cântecului, n.r.), a murit sâmbătă, la Miami, din cauza unui cancer la pancreas, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El avea 71 de ani.

Cântăreţul, pe numele său real José Rómulo Sosa Ortiz, a cunoscut succesul în anii 1970 cu „El triste”, piesă pe care a interpretat-o la festivalul OTI. A avut o carieră prolifică, pe parcursul a patru decenii, în care albumele lui au fost vândute în milioane de exemplare.

A fost prezent în topuri cu single-uri ca „De Pueblo en Pueblo”, „Hasta Que Vuelvas”, „Sentimientos”, „Paloma” şi „Gavilan o Paloma”.

José José a fost de şase ori nominalizat la premiile Grammy. Prima nominalizare a primit-o în 1984, pentru albumul „Secretos”. A mai fost selectat pentru piesa „Por ella” şi albumul „Reflexiones”, în 1985, apoi a primit până în 1988 câte o nominalizare în fiecare an. Nu a fost recompensat însă cu niciun trofeu.

José José a avut 20 de piese în topul american Hot Latin Songs, patru clasându-se pe primul loc. Cincisprezece dintre discurile lui au ajuns în Top Latin Albums. În Statele Unite, albumele lui au fost vândute în peste 1,8 milioane de exemplare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.