Mika, care a cântat pentru oraşul său natal Beirut, lovit de două teribile explozii la începutul lui august, a anunţat că a strâns, pentru Crucea Roşie şi Save The Children, suma de un milion de dolari (845.000 de euro), scrie BFM Tv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt încântat să anunţ că "I love Beirut" a permis strângerea unui milion de dolari pentru Crucea Roşie din Liban", a scris miercuri, pe Twitter, Mika. Spectatorii şi donatorii au răspuns astfel prezent la concertul caritabil al cântăreţului franco-libanez, pe 19 septembrie. 

Kylie Minogue, Rufus Wrainwright, Salma Hayek, Louane, Fanny Ardant şi Laura Pausini au fost invitaţi ai acestui eveniment ieşit din comun, retransmis pe YouTube, precum şi pe VOD. De altfel, concertul este vizibil până la 7 octombrie. 

În paralel, Mika a lansat o pagină GoFundMe, pentru donaţii. Sumele strânse prin acest fond şi prin vânzarea de bilete de concert "vor f împărţite între Crucea Roşie şi Save The Children Liban", potrivit comunicatului. 

Cântăreţul a anunţat acest concert din 21 august, la paisprezece zile după exploziile care au devastat o parte a oraşului Beirut, în urma cărora au murit 190 de persoane şi mai mult de 100.000 au rămas fără adăpost. 

"M-am născut în Beirut în 1983, a evocat Mika. Şi asta m-a făcut să mă gândesc la copilăria mea". Pentru Mika, acest concert era "un gest de solidaritate". 

Michael Holbrook Penniman, născut pe 18 august 1983, în Beirut, este cunoscut sub numele de scenă Mika. A debutat discografic în 2007, cu „Life in Cartoon Motion”, vândut în peste 5,6 milioane de copii la nivel mondial. Discul i-a adus un trofeu Brit şi o nominalizare la Grammy. De atunci a mai lansat patru albume de studio şi a lucrat pentru mai multe producţii de televiziune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.