Cunoscutul cântăreţ de muzică uşoară Alexandru Jula a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Judeţean din Galaţi. El avea 84 de ani şi a ajuns la spital, luni, prezentând simptomele unui accident vascular cerebral.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI Familia lui Alexandru Jula: Oameni frumoşi, ultimul lui zâmbet de ieri a fost pentru voi

Surse din rândul Spitalului Judeţean Galaţi au precizat, pentru News.ro, că artistul a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Alexandru Jula, care prezenta simptomele unui accident vascular cerebral, a fost preluat luni dimineaţă, din faţa blocului unde locuieşte din municipiul Galaţi, cu o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, în urma unui apel la 112. 

Alexandru Jula s-a născut pe 24 iulie 1934, la Şimleul Silvaniei.

Debutul în televiziune şi l-a făcut pe 23 august 1962, iar la radio pe 1 ianuarie 1963.

De la 1 octombrie 1954 a intrat în echipa Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galaţi, secţia estradă, unde a debutat în spectacolul "Sugestii şi reclamaţii" cu piesele "E toamnă iar" (Şt. Kardoş) şi "Povestea cu Ileana Cosânzeana" (Nicolae Kirculescu).

Între 1965-1971 a colaborat şi la premierele Teatrului "Constantin Tănase" din Bucureşti ("Carnaval la Tănase", "Aventurile unei umbrele", "Al optulea magnific", etc), numărându-se printre invitaţii permanenţi ai spectacolelor Capitalei.

Din 1972, timp de 8 ani, a fost cooptat şi în colectivul Teatrului "Fantasio" din Constanţa. Alături de Ionel Miron şi de Ilona Moţica a montat spectacolul "Fantasio Studio 1" jucat în stagiunile 1970/1971 şi 1971/1972 ale teatrului constănţean.

Tot alături de Ionel Miron a realizat spectacolul gălăţean "Doi pe un balansoar... muzical" care a înregistrat peste 350 de reprezentaţii.

Primul single (realizat în 1966 împreună cu Ionel Miron) a fost urmat de alte 4 apariţii personale, dintre care discul editat în 1968 a înregistrat vânzări considerabile, conţinând piesele "Soţia prietenului meu", "Floare albă din Pireu" şi coveruri. De-a lungul timpului a participat la festivaluri naţionale şi internaţionale unde a câştigat mai multe premii, în anul 2002 fiind desemnat Cetăţean de Onoare al municipiului Galaţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.