Cântăreţul italian Al Bano a suferit un infarct vineri seară şi a fost operat de urgenţă la Roma. Operaţia, care a durat trei ore, a reuşit, iar artistul a acordat deja un prim interviu în dimineaţa zilei următoare, în care a spus că se simte bine după acea intervenţie chirurgicală, informează site-ul cotidianului Corriere della Sera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreţul Al Bano a susţinut vineri seară un concert de Crăciun la Auditorium della Conciliazione din Roma, o sală de concerte aflată la mică distanţă de Piaţa Sfântul Petru din Vatican. Aflat pe scenă, artistul italian a simţit dintr-o dată o durere intensă în zona pieptului. Era deja a doua criză cardiacă pe care Al Bano a avut-o în acea zi şi a fost transportat de urgenţă la spital.

”Am simţit prima durere vineri seară, în jurul orei 18.00. Apoi, a urmat a doua. În jurul orei 20.00 am fost dus la spital. Operaţia a durat trei ore. Aveam o problemă gravă, care a fost rezolvată foarte bine de către medici. Acum mă simt bine. Sunt întinerit, voi pleca într-un turneu”, a dezvăluit Al Bano într-un interviu pe care l-a acordat în dimineaţa zilei următoare, sâmbătă, pentru site-ul Oggi.it, săptămânalul care a publicat în premieră ştirea despre infarctul şi operaţia lui Al Bano.

Intervenţia a fost realizată cu pacientul semisedat, iar artistul a fost conştient pe parcursul operaţiei. ”Am putut auzi tot ce spuneau medicii şi de câteva ori mi-am muşcat limba. Am vrut să fac câteva glume, dar mi-am zis că ar fi mai bine să nu le distrag atenţia”, a dezvăluit Al Bano.

”Dacă totul merge bine, în câteva zile voi fi externat. E foarte bine aşa, pentru că am atât de multe lucruri de făcut”, a adăugat artistul.

Al Bano a acordat un scurt interviu şi pentru Corriere della Serra, sâmbătă, în care a dezvăluit că medicii i-au reconstruit două vase coronariene şi a vorbit despre faptul că se simte protejat de ”Spiritul Sfânt”, deşi acesta este ”puţin ciudat” - ”mai întâi îţi dă lovitura, dar apoi te ajută să te ridici” - şi despre planurile sale de a susţine un nou concert, în Germania, alături de partenera lui de scenă, cântăreaţa Romina Power.

Albano Carrisi, născut pe 20 mai 1943, la Cellino San Marco, este un cântăreţ, actor şi viticultor italian, devenit celebru în Europa cu numele de scenă Al Bano. A debutat în 1965 cu melodia ”La strada”. În 1966 a participat la Festival delle Rose, cu piesa ”Quando il sole chiude gli occhi”. Cu single-ul ”Pensando a te”, a ieşit câştigător în 1969 la Disco per l'Estate, un concurs de interpretare de cântece italiene. A înregistrat câteva cântece, devenite hituri în acea perioadă, precum ”Nel sole, Io di notte” , ”Il ragazzo che sorride”, ”La siepe”, ”Mattino”, ”Pensando a te”, ”Mezzanotte d'amore” şi ”13, storia d'oggi”.

La scurt timp după aceea a început colaborarea cu Romina Power (fiica actorului american Tyrone Power) pentru care a compus cântecul ”Acqua di mare” şi cu care s-a căsătorit în 1970. Din 1975, timp de două decenii, au cântat împreună, formând duetul Al Bano şi Romina Power, care a participat în 1976 la concursul Eurovision, obţinând locul al şaptelea, cu piesa ”We'll live it all again” (”lo rivivrei”), iar în 1982, la Festivalul de muzică de la Sanremo, unde celebrul duet italian s-a clasat pe locul secund cu melodia ”Felicità”.

În 1984, Al Bano şi Romina Power s-au clasat pe locul întâi la Sanremo cu cântecul ”Ci sarà”, iar în anul următor, la Eurovision, au obţinut locul al şaptelea cu ”Magic Oh Magic”. Alte melodii de mare succes din repertoriul lor sunt: ”Sharazan”, ”Che angelo sei”, ”Tu soltanto tu”, ”Prima notte d'amore”, ”Sempre sempre” şi ”Libertà”.

În 1987 şi 1989, cei doi artişti au obţinut locul al treilea la Festivalul Sanremo cu melodiile ”Nostalgia canaglia” respectiv ”Cara terra mia”. Ultima lor melodie prezentată la Sanremo a fost ”Oggi sposi” în 1991.

În 1997, Al Bano decide să revină la statutul de artist solo şi a susţinut mai multe turnee, singur sau colaborând cu diverşi artişti de renume, lansând, de asemenea, numeroase albume care au avut mare succes pe plan european. După 16 ani de la ultimul concert împreună, Al Bano şi Romina Power s-au reunit pe scenă în anul 2013, la Moscova, cu ocazia unui eveniment dedicat celei de-a 70 aniversări a lui Al Bano.

Cei doi artişti au susţinut apoi un turneu internaţional intitulat ”Reunion Tour” care a cuprins concerte în Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada, Spania, România, Germania, Austria. De altfel, Al Bano a susţinut mai multe concerte în România pe parcursul ultimilor ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.