Cântăreaţa de origine portugheză Linda de Suza, cunoscută pentru melodiile sale în franceză şi în limba de origine, a murit la vârsta de 74 de ani. Agentul său a anunţat, miercuri, pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Alături de fiul ei Joäo Lança vă anunţăm cu durere decesul în această dimineaţă al Lindei de Suza”, a écrit Fabien Lecœuvre într-un comunicat.

Cântăreaţa a murit la spitalul Gisors din Eure, „unde fusese transferată chiar în această dimineaţă, pentru insuficienţă respiratorie şi pozitivă la Covid 19”, mai precizează comunicatul de presă.

„Era era bolnavă de câteva luni”, a spus Fabien Lecoeuvre. „S-a îmbolnăvit de covid în azilul ei de bătrâni în care se afla”.

În 1984, ea a apărut în emisiunea de varietăţi „Champs-Elysées”, povestindu-i lui Michel Drucker cum a trecut clandestin graniţa franco-spaniolă pe jos, în 1969, cu băieţelul ei João în braţe, având ca bagaj doar o valiză de carton, fugind de „o familie tiranică” în foarte Portugalie conservatoare a lui Salazar, unde mamele singure ca ea nu erau tolerate.

A doua zi, telespectatorii au cumpărat din librării „cartea cântăreţei care fusese prezentă în emisiunea lui Drucker”. Cartea „La valise de carton” s-a vândut în 2 milioane de exemplare.

Linda de Suza, al cărei nume real este Teolinda Joaquina de Sousa Lança, născută la 22 februarie 1948 în Beringel, în sudul Portugaliei, era deja populară înainte de a apărea în emisiune.  

Între programele de varietăţi franţuzeşti şi cântecele sentimentale portugheze, ea va vinde, în principal în Franţa, milioane de discuri de-a lungul carierei manageriate de producătorul ei, Claude Carrère.

Ea a umplut sala Olympia la două concerte, în 1983 şi 1984, apărând ulterior în emisiuni pentru a-şi promova autobiografia, uneori alături de fiul ei Joao Carlos, poreclit „Jeannot”.

Până la sfârşitul vieţii, ea va pretinde că a fost victima înşelătoriilor, a furtului de identitate şi a erorilor administrative. Între 2015 şi 2017, va face parte din turneul „Age Tendre”, care a reunit cântăreţi de succes din anii 1980.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.