Regizoarea libaneză Nadine Labaki va prezida juriul secţiunii Un Certain Regard din cadrul celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc între 14 şi 25 mai, au anunţat, marţi, organizatorii evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Labaki, regizoarea filmului "Capernaum", care a fost recompensat cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 şi care a fost nominalizat la Globurile de Aur şi Oscar, va prelua funcţia de preşedinte al juriului secţiunii Un Certain Regard în 2019 de la actorul Benicio Del Toro. 

Cariera regizoarei, actriţei şi scenaristei a fost lansată la Cannes, toate filmele ei fiind prezentate la Festivalul de Film de pe Croazetă. 

"Astăzi, sunt preşedinte al juriului Un Certain Regard, lucru care uneori arată că viaţa poate fi mai bună decât în visele tale. Aştept cu nerăbdare să văd filmele din selecţie. Sunt nerăbdătoare să dezbatem şi să discutăm, să găsim o sursă de inspiraţie în munca altor artişti", a spus Nadine Labaki. 

Absolventă a Universităţii Saint-Joseph din Beirut, Labaki a debutat la Cannes în 2007 cu premiera tragicomediei romantice "Caramel" (în care interpretează rolul lui Layale), urmată de premiatul "Where Do We Go Now?" (2011, unde Labaki este Amale), care rămâne până în prezent filmul cu cele mai mari încasări din Liban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.