Cineaşti şi fani au ţinut un moment de reculegere, marţi, la ora locală 15.00, la Festivalul de Film de la Cannes, în memoria victimelor atacului terorist care a avut loc luni noapte în Manchester.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii festivalului consideră că evenimentul care a avut loc după concertul pe care cântăreaţa Ariana Grande l-a susţinut în oraşul englez a fost ”un atac asupra culturii, tinereţii şi veseliei”.

”Festivalul de la Cannes doreşte să îşi exprime consternarea, furia şi imensa tristeţe în urma atacului de noaptea trecută asupra publicului şi a oraşului Manchester. Acesta este un alt atac asupra culturii, tinereţii şi veseliei, asupra libertăţii noastre, generozităţii şi toleranţei, toate lucrurile la care festivalul şi cei care îl fac posibil - artiştii, profesioniştii din industrie şi spectatorii - ţin mult”, se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

Festivalul de Film de la Cannes a făcut apel la toţi cinefilii şi spectatorii să fie solidari cu victimele, familiile acestora şi cu poporul francez, prin ţinerea unui minut de reculegere.

”Oamenii care erau acolo noaptea trecută, la acel concert, făceau exact ce facem noi aici, la Cannes... erau împreună, bucurându-se de libertatea de a iubi şi a împărtăşi aceeaşi pasiune”, a spus Thierry Fremaux, delegat general al festivalului, înainte de momentul de reculegere, informează Reuters.

Festivalul de Film de la Cannes se desfăşoară în condiţii de securitate sporită, după atacurile care au vizat Franţa în ultimii doi ani.

Un reprezentant al poliţiei locale a declarat pentru Reuters: ”Vom respecta procedurile fără nicio abatere, pentru a ne asigura că festivalul va avea loc în siguranţă”.

Atentatul de luni noapte a fost comis de un bărbat care a detonat un dispozitiv exploziv în interiorul Manchester Arena, la finalul unui concert susţinut de cântăreaţa pop americană Ariana Grande. Au murit 22 de persoane, iar alte 59 au fost rănite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.