Buzoienii care au mers într-o cafenea din Buzău, luni, de Ziua Internaţională a Poeziei au putut bea cafea şi ceai ”plătind” cu versuri scrise de ei. Mulţi dintre clienţii care au acceptat provocarea au scris versuri care au avut ca temă Legea antifumat: ”Dimineaţa pe răcoare/Beau cafea, trag o ţigară/Dar pe afară, nu înăuntru/Legea nu ne mai permite”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Buzoienii care au mers în singurul local din oraş partener în campania dedicată Zilei Internaţionale a Poeziei, în cadrul căreia cafeaua sau ceaiul au putut fi ”plătite” cu versuri, au vorbit în catrenele pe care le-au compus despre faptul că nu mai pot fuma în baruri după intrarea în vigoare a Legii antifumat.

Potrivit administratorului localului, sute de persoane au acceptat provocarea de a compune câteva versuri pentru a plăti cafeaua consumată.

Multe dintre versuri au avut ca temă Legea antifumat şi consecinţele ei asupra fumătorilor.

”Cu o floare nu se face primăvară/ Nici iarnă nu-i cu-n fulg de nea/ Să bei cafea, să scrii pe-afară/ Ideea-i bună, legea-i rea”, este unul dintre catrenele scrise de un buzoian.

”Dimineaţa pe răcoare/ Cafeaua este cea mai tare/ Vin şi-o beau cu plăcere la Casa Berarilor fiindcă îi pun miere/ Merge şi o ţigară, chiar dacă stau afară”, a scris o altă persoană.

”Dimineaţa pe răcoare/ Beau cafea, trag o ţigară/ Dar pe-afară, nu înăuntru/ Legea nu ne mai permite”, sunt versurile cu care un buzoian şi-a plătit cafeaua. 

Oamenii au scris însă şi despre dragoste, filosofie sau au făcut haz de necaz: ”Frunză verde desuet/ Tot românul e poet/ S-a născut cu calităţi/ Şi mănâncă nedreptăţi/ Frunză verde unu-doi/ Lumea asta-i pentru noi”.

Mai multe cafenele şi restaurante din ţară au participat, luni, la campania ”Plăteşte cu poezie”, dedicată Zilei Internaţionale a Poeziei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.