Busbee, care a compus piese precum „Try” a lui Pink şi „My Church” a lui Maren Morris, a murit la vârsta de 43 de ani din cauza unui cancer, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Busbee, pe numele real Michael James Ryan, compozitor şi producător, a lucrat, între alţii, cu Shakira, Keith Urban şi Carrie Underwood.

A început să cânte la pian la vârsta de 7 ani, iar la şcoală a studiat trombonul. S-a mutat din San Francisco în Los Angeles la vârsta de 24 de ani pentru a încerca să îşi găsească o slujbă în industria muzicală. A început ca asitent al unor producători ca Eric Valentine, care i-a spus că are o chemare pentru compoziţie. 

A compus pentru concurenţi de la emisiuni ca „American Idol” şi „The X factor”, intre care Adam Lambert, Bea Miller, Katharine McPhee, Haley Reinhart, Lauren Alaina, Danny Gokey, Scotty McCreery, Colton Dixon şi Chris Rene.

A creat împreună cu Pink piesa „Try”, în 2012, care a ajuns pe primul loc în mai multe topuri. 

Cel mai recent, Busbee a produs 11 dintre cele 15 piese de pe albumul „Girl” al lui Maren Morris, lansat în martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.