Bucureşti Docuart Fest 2016 va avea loc, de marţi până duminică, la cinematografele Eforie şi Muzeul Ţăranului, iar în deschidere va fi proiectat documentarul ”100 de movile”, de Max T. Ciorbă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de cincea ediţie a festivalului propune filme în premieră, întâlniri cu cineaşti, dezbateri, performance-uri live şi tururi ghidate.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc marţi, de la ora 19.00, la Cinemateca Eforie. Va fi proiectat în premieră "100 de movile" (Republica Moldova), de Max T. Ciorbă, care spune povestea unui elveţian care străbate România şi Republica Moldova în căutarea muzicienilor ce păstrează folclorul în creaţia lor, indiferent că îl înglobează în sound-uri jazz sau hip-hop. Intrarea este liberă. Rezervările se fac online.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Festivalul cuprinde patru secţiuni: competiţională, studenţească, documentar de televiziune şi necompetiţională. Pentru marele premiu concurează filme de la toate categoriile de concurs.

Docuart Fest 2016 prezintă peste 40 de documentare, mai mult de 20 în premieră, o selecţie a celor mai bune producţii de gen din ultimii ani aparţinând regizorilor cu experienţă, studenţilor sau realizatorilor TV.

În secţiunea Focus, vor rula 9 producţii cinematografice semnate de Ovidiu Bose Paştina, iar o colecţie de 10 filme de arhivă despre Bucureştiului anilor '30-'60 (documentare realizate de Sahia Film) completează programul proiecţiilor.

Între evenimentele care vor avea loc se numără şi dezbaterea ”Colectiv”. La aproape un an de la tragedie, realizatorii documentarelor TV post Colectiv vin să vorbească despre cum se reflectă realitatea în filmul documentar de televiziune. Vineri, de la ora 11.00, la cinemateca Eforie, vor fi prezenţi Oana Despa (Digi 24), Cosmin Savu (Pro TV), Carmen Avram (Antena 3), Mihai Predescu (Discovery) şi Răzvan Butaru (TVR).

Festivalul de film documentar ”Bucureşti Docuart Fest” este organizat de Asociaţia Docuart şi are ca obiectiv principal promovarea şi sustinerea filmului documentar românesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.