Prima zi în care şapte perimetre din Capitală au devenit „verzi” a adus pe străzile din centrul Capitalei o mulţime de oameni care au vrut să profite de faptul că traficul auto a fost complet interzis, astfel că sâmbătă, Zona Ateneului a fost cea mai animată, iar Calea Victoriei, cea mai tranzitată de pietoni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şapte zone din Capitală vor fi dedicate pietonilor, în fiecare weekend, până la încetarea stării de alertă.

Cât priveşte restricţiile de trafic, ele au fost „încălcate” pe anumite străzi, la mica învoială cu poliţiştii care blocau accesul. Astfel, cei care se plimbau privind clădirile sau telefoanele mobile erau surprinşi din când în când de câte o maşină.

Cea mai sigură zonă, şi cea mai animată, Ateneul Român. Copiii au folosit parcul din faţa monumentului de arhitectură pentru diverse jocuri, iar adulţii, treptele clădirii pentru discuţii. 

După-amiaza caldă de sâmbătă a fost prilej pentru bucureşteni să îşi etaleze noile (sau nu) pasiuni: ciclismul, îngheţata şi cafeaua. Nici oferta nu este variată, astfel că la puţinele cafenele şi magazine deschise puteau fi văzute cozi.

Măştile apăreau ici-colo, însă oamenii erau destul de detaşaţi de problemele generate de noul coronavirus.

Zona Grădinei Icoanei şi a parcului Ioanid nu a prezentat prea mare interes, spre deosebire de Calea Victoriei, care a fost intens tranzitată.

Trotuarele erau aglomerate, iar banda pentru biciclete, neîncăpătoare, astfel că pe două roţi se mergea şi printre pietoni. Dedicată promenadei este partea de după intersecţia cu bulevardul Elisabeta spre Splaiul Independenţei.

Începând cu 23 mai şi până la încetarea stării de alertă decretată de Guvern, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 08.00 – 22.00, va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor în perimetrele delimitate de următoarele străzi:

•  Zona 1 – Str. Polonă (de la Bd. Dacia) – Str. A.D. Xenopol – Str. Dionisie Lupu – Str. C.A. Rosetti – Str. J.L. Calderon (de la Str. C.A. Rosetti) – Str. I.L. Caragiale – Str. Icoanei – Str. A. Vlaicu;
•  Zona 2 – Calea Victoriei (de la Bd. Regina Elisabeta) – Str. Eforie – Str. Domniţa Anastasia – Str. Ing. A Saligny – Spl. Independenţei;
•  Zona 3 – Bd. Eroilor – Bd. Eroii Sanitari – Piaţa Operei – Str. Dr. J. Lister – Str. Dr. Gr. Romniceanu;
•  Zona 4 – Str. E. Quinet (de la Str. Academiei) – Str. Biserica Enei;
•  Zona 5 – Bd. Dacia – Bd. N. Bălcescu – Str. G. Enescu – Calea Victoriei;
•  Zona 6 – Str. G. Enescu – Str N. Golescu – Calea Victoriei – Str. C.A. Rosetti – Bd. N. Bălcescu;
•  Zona 7 – Bd. Unirii (între Piaţa Constituţiei şi locala de vest a Pieţei Unirii).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.