Bucharest PRIDE 2016, un festival dedicat drepturilor şi culturii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) din România, care include expoziţii, proiecţii de film, dezbateri şi evenimente comunitare, a început luni în Capitală şi se va încheia în 25 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit organizatorilor, Asociaţia ACCEPT, festivalul se va încheia cu Marşul Diversităţii, sâmbătă, 25 iunie. Marşul va începe la ora 15.30 şi se va desfăşura în Bucureşti, pe ruta Arcul de Triumf - Piaţa Victoriei.

La marş vor participa Michael Roth, ministrul de stat german pentru Afaceri Europene, dar şi Carla Delgado, prima persoană trans aleasă parlamentar în Spania.

Ajuns la ce-a dea 12 ediţie, Bucharest PRIDE se desfăşoară sub semnul familiei. Organizatorii evenimentului deplâng o iniţiativă recentă, prin care ”3 milioane de români încearcă să redefinească sensul familiei, limitându-i sensul”. 

”Dreptul la viaţă intimă, privată şi de familie e garantat de Constituţie şi de toate tratatele internaţionale şi europene la care România e parte. La fel şi dreptul la nediscriminare”, afirmă organizatorii. 

Din acest motiv, organizatorii au ales pentru acest an un slogan reprezentativ: ”Pe 25 iunie, mergem la PRIDE în familie!”.

Festivalul Bucharest PRIDE cuprinde 27 de evenimente organizate în parteneriat de asociaţiile ACCEPT, MozaiQ şi PSI-România prin programul Eu Sunt! Tu?. Mai multe detalii despre programul evenimentelor de la Bucharest Pride 2016 pot fi consultate pe site-ul www.bucharestpride.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.