Peste 15.000 de persoane au participat, în perioada 2 - 8 iulie, la concertele din Piaţa „George Enescu” şi evenimentele conexe de la Arcub cuprinse în programul Bucharest Jazz Festival 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a şaptea ediţie a evenimentului organizat de Primăria Capitalei prin Arcub a adus la Bucureşti peste 50 de artişti din America, Asia, Europa şi America de Sud pentru cinci zile de concerte în aer liber şi şapte zile de conferinţe, ateliere, o expoziţie şi un concurs de jazz.

Printre cele mai aşteptate momente ale festivalului a fost concertul Jan Garbarek şi Trilok Gurtu, de sâmbătă. Din lineup-ul festivalului au mai făcut parte Jazzmeia Horn, Gonzalo Rubalcaba şi Lars Danielsson.

A şaptea ediţie a Bucharest Jazz Festival a fost şi ultima pentru care Teodora Enache deţinut rolul de director artistic.

Dedicate muzicienilor şi fanilor jazzului, evenimentele conexe de la clubul festivalului, la Arcub, au adus în prim plan anul acesta istoria vinilurilor printr-o conferinţă susţinută de Florian Lungu şi printr-o expoziţie de viniluri de jazz, rock şi world music. Cele mai noi titluri discografice au fost prezentate într-o dezbatere despre industria muzicii moderată de saxofonistul basarabean Alex Arcuş. Înainte de concertul Mircea Tiberian Group de pe 5 iulie, doi dintre membrii trupei, clarinetistul elveţian Claudio Puntin şi saxofonistul Daniel Erdmann din Germania au susţinut un workshop despre empatia muzicală.

Axat în 2018 pe instrumentiştii de jazz aflaţi la debut, concursul festivalului, intitulat New Jazz Performers, a avut loc la clubul festivalului, unde finaliştii au cântat live în faţa juriului timp de patru seri la rând.

Toma-Radu Dimitriu a fost desemnat duminică câştigătorul New Jazz Performers şi urmează să susţină un concert pe scena Bucharest Jazz Festival din 2019. Premiul al doilea i-a revenit lui Alexandru Huţanu, iar cel de-al treilea, lui Constantin-Iulian Nicolau.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.