Rockerul american Bruce Springsteen, care a sprijinit-o pe Hillary Clinton în cea mai recentă campanie electorală prezidenţială din Statele Unite, a anunţat că trupa lui se va alătura unei ”noi rezistenţe globale” împotriva preşedintelui american Donald Trump, pe care îl consideră ”un demagog”, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deşi pare că va fi un drum foarte lung, inimile noastre şi sufletele noastre sunt alături de milioanele de oameni care au participat ieri la aceste marşuri, iar noi, muzicienii din E Street Band, facem parte dintr-o nouă mişcare de rezistenţă”, a declarat Bruce Springsteen, duminică, în faţa reporterilor din Perth, în debutul turneului său australian.

Ceremonia de învestitură a lui Donald Trump, organizată vineri, şi discursul sfidător în care politicianul republican a declarat că va pune capăt ”carnagiului american” au fost urmate de un weekend marcate de proteste în masă, atât în Statele Unite, cât şi pe plan internaţional.

Sute de mii de persoane au ieşit pe străzile din Washington şi din alte capitale ale lumii, duminică, în cadrul unor ”marşuri-surori”, ironizând şi denunţând ideile noului lider de la Casa Albă pe care acesta le-a prezentat în discursul rostit la ceremonia de învestitură.

Într-un interviu pe care l-a susţinut înainte de un concert de trei ore şi jumătate în Perth Arena, Bruce Springsteen a spus că Donald Trump este ”un demagog”, dar, cu toate acestea, îşi doreşte că programul noii administraţii de la Washington să aibă succes în ceea ce priveşte ideea de a înfiinţa noi locuri de muncă în zonele afectate de concedieri masive.

După învestitura de vineri, administraţia Trump şi-a reafirmat intenţia de a renunţa la un ambiţios tratat comercial Asia-Pacific, denumit Trans Pacific Partnership, şi că va renegocia alte acorduri comerciale.

Bruce Springsteen, născut pe 23 septembrie 1949, supranumit ”The Boss”, este interpret şi compozitor. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără ”Born To Run”, ”Hungry Heart”, ”Dancing in the Dark”, ”Born in the U.S.A.”, ”Human Touch” şi ”Streets of Philadelphia”. Bruce Springsteen a lansat 18 albume de studio, care s-au vândut în peste 120 de milioane de copii pe plan mondial şi a fost recompensat cu 20 de premii Grammy. Cel mai recent material discografic, ”High Hopes”, a fost lansat în 2014. El a compus şi coloane sonore pentru mai multe producţii cinematografice, iar pentru muzica originală din filmul ”Philadelphia” (1993), cu Tom Hanks şi Denzel Washington în rolurile principale, a fost premiat cu Globul de Aur, Grammy şi Oscar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.