Bruce Dickinson, solistul trupei Iron Maiden, este de părere că platforma Napster este cea care a distrus conceptul de muzică şi spune că puţine formaţii din ziua de astăzi au parte de luxul de a face turnee.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Napster a distrus conceptul de muzică. Cred că tipul (care a creat platforma, n.r.) ar trebui închis - şi poate a şi fost - merită să fie. A fost un act de pură distrugere egoistă. El s-a folosit de entuziasmul publicului. Pentru că publicul nu este vinovat - oamenii pot lua toată muzica gratuit. De ce nu ar face asta? Nu au realizat că ceea ce făceau a fost distrugerea unei întregi culturi”, a spus el citat de metalheadzone.com.

Liderul Iron Maiden a adăugat: „Pentru o trupă ca a noastră - încă facem albume - acceptăm că nu prea facem bani din albume. Încă le facem pentru că trebuie, pentru că ne place să facem muzică nouă. Dar cel mai bun lucru pentru noi este că putem face turnee şi bani din concerte. Alte formaţii care fac muzică bună nu au parte de acest lux şi este greu de văzut de unde va veni o nouă generaţie de muzicieni. Oameni care sunt muzicieni străluciţi nu sunt plătiţi pentru că fac o treabă uimitoare”.

Bruce Dickinson, născut pe 7 august 1958, Worksop, Anglia, este cântăreţ, compozitor, pilot de avion şi antreprenor, cunoscut ca solist al formaţiei rock Iron Maiden (1981 - 1993, 1999 - prezent). 

Iron Maiden, una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume, a fost înfiinţată la Londra, în 1975. Formula actuală a grupului britanic este: Steve Harris (bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percuţie) şi Janick Gers (chitară). Trupa britanică a lansat de-a lungul anilor 16 albume de studio, care s-au vândut în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial. Cel mai recent disc al grupului se intitulează „The Book of Souls” şi a fost lansat în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.