Brie Larson, protagonista filmului ”Room”, a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal la cea de-a 88-a gală de decernare a trofeelor atribuite de Academia de film americană, potrivit site-ului oficial al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brie Larson interpretează în acest film rolul Joy Newsome, o tânără care este ţinută captivă împreună cu băieţelul ei, Jack, în vârstă de doar cinci ani într-un şopron. Totul a început în momentul în care Old Nick (Sean Bridgers) a păcălit-o pe Joy să îl ajute să găsească un câine ce se pierduse. Ea a fost atunci răpită şi adusă în ”Cameră” (”Room”) - şopronul din grădina casei lui Old Nick. Şapte ani mai târziu, Joy şi Jack (Jacob Tremblay) reuşesc să evadeze, precizează cinemagia.ro. 

Artistele nominalizate de Academia de film americană în acest an la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal” au fost Cate Blanchett (”Carol”), Brie Larson (”Room”), Jennifer Lawrence (”Joy”), Charlotte Rampling (”45 Years”) şi Saoirse Ronan (”Brooklyn”). 

În 2015, trofeul a revenit actriţei Julianne Moore, pentru rolul interpretat în filmul ”Still Alice”. 

Cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Oscar se desfăşoară la ora publicării acestor informaţii, în noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles. 

Academia de film americană acordă trofee în 24 de categorii. 

Ceremonia este prezentată de actorul de comedie Chris Rock, care a fost gazda evenimentului şi în 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.