Chitaristul formaţiei Queen, Brian May, se alătură listei artiştilor care privesc dezaprobator retorica anti-vaccin a muzicianului Eric Clapton.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clapton, 76 de ani, nu apreciază măsurile sanitare care limitează, în Marea Britanie ca şi în multe ţări, publicul la concerte doar celor vaccinaţi. Prin urmare, el a anunţat că îşi rezervă dreptul de a-şi anula concertele dacă publicul este constrâns de astfel de măsuri. 

Pentru Brian May Eric Clapton rămâne un "erou", scrie The Independent. "Îl iubesc, dar avem puncte de vedere foarte diferite în multe privinţe", a explicat el în special în legătură cu Covid. "Dar antivacciniştii, îmi pare rău, sunt naivi. Există o mulţime de dovezi care arată că vaccinarea este eficientă", a adăugat el. "Toate medicamentele pe care le luaţi au efecte secundare dar, îmi pare rău, trebuie să ai cu adevărat puţină minte ca să spui că vaccinurile sunt destinate să ucidă". 

În ciuda rezervelor sale, muzicianul de al Queen a amintit de admiraţia sa pentru Clapton. Un omagiu ironic. "Este o persoană care crede că este normal să împuşti animale pentru amuzament, deci avem dezacordurile noastre. Dar, nu voi înceta niciodată să îl respect".

„După anunţul prim-ministrului de luni, 19 iulie 2021, mă simt obligat să fac un anunţ pe cont propriu: vreau să spun că nu voi cânta pe nicio scenă unde este prezent un public discriminat. Până ce vor exista dispoziţii ca toţi oamenii să participe, îmi rezerv dreptul de a anula show-ul”, a transmis Clapton într-un comunicat. Chitaristul a detaliat experienţa „dezastruoasă” pe care a avut-o cu vaccinul AstraZeneca şi a invinuit „propaganda” care l-a convins să îl facă. El a dezvăluit că suferă de neuropatie periferică şi a spus că „nu ar fi trebuit să mă apropii vreodată de ac”.

Eric Clapton ar trebui să cânte la Royal Albert Hall în mai 2022. Sala va găzdui până atunci The Proms, o serie de concerte de muzică clasică. Această ediţie va avea loc fără distanţare socială, cu obligaţia publicului de a prezenta o dovadă de vaccinare. 

Marea Britanie asistă la o creştere a contaminărilor cauzate de varianta Delta, chiar dacă are cea mai avansată  campanie de vaccinare din Europa. Politica guvernului britanic de a ridica restricţiile sanitare şi de a miza totul pe vaccin îi deranjează pe cei care sunt împotriva vaccinului.   

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.