Richard Branson, magnatul care organizează evenimentul Venezuela Aid Live, ce va avea loc vineri în Columbia, a răspuns criticilor formulate de muzicianul britanic Roiger Waters, subliniind că acesta este în completă necunoştinţă de cauză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Branson a declarat pentrru CNN: „El nu înţelege ce se întâmplă în Venezuela. Este unul dintre puţinii muzicieni din lume care nu ştiu despre ce vorbesc”.

Fostul membru al trupei Pink Floyd a criticat evenimentul în urmă cu două zile: „Nu are nicio legătură cu democraţia. Nu există dictatură în Venezuela”.

Potrivit lui Branson, banii strânşi din donaţii vor fi folosiţi pentru a convinge cadrele medicale să nu părăsească Venezuela. El a mai spus că că va vorbi cu preşedinţii sud-americani care vor asista la Cúcuta pentru „a oferi mari sume în sprijinul ţării”, a mai citat CNN.

Venezuela Aid Live va avea loc la Cúcuta, localitate columbiană aflată la graniţă, lângă podul Tienditas care face legătura cu Venezuela, pod pe care Nicolas Maduro l-a blocat pentru ca ajutoarele umanitare să nu poată intra în ţară.

Evenimentul va începe de la 10.00, ora locală, şi se va încheia la ora 17.00. Vor cânta artişti latino-americani precum Juanes, Maluma, Luis Fonsi şi DJ Alesso.

Firma care organizează evenimentul este aceeaşi care s-a ocupat de organizarea vizitei Papei Francisc în Columbia, potrivit Radio Caracol.

Miliardarul britanic Richard Branson a anunţat în urmă cu o săptămână că plănuieşte un concert pentru a strânge bani pentru poporul venezuelean, inspirat de evenimentele Live Aid.

Branson a mai anunţat că cei care nu pot participa la evenimentul cu acces gratuit îl pot urmări prin streaming online.

Richard Branson a afirmat că a fost rugat de Juan Guaidó şi de liderul actual al opoziţiei, Leopoldo López, să se ocupe de acest eveniment.  Pe lângă redeschiderea frontierei, obiectivul lui Branson este să strângă 100 de milioane de dolari în 60 de zile pentru a ajuta poporul venezuelean.

Guaidó a fost recunoscut de peste 40 de state ca fiind preşedintele interimar al Venezuelei, după ce s-a autoproclamat la finalul lunii ianuarie.

În paralel, la câteva sute de metri peste graniţă, Maduro va organiza, de vineri până duminică, un eveniment la care vor participa artişti autohtoni. Sloganul: „Nu vă atingeţi de Venezuela!”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.