Muzicienii Branford Marsalis şi Kurt Elling sunt capete de afiş ale ediţiei de anul acesta a Bucharest Jazz Festival, care va avea loc în perioada 3 - 9 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concertele vor avea loc între 5 şi 9 iulie, în Piaţa ”George Enescu”, iar la Arcub va fi deschis Gabroveni Jazz Club şi vor avea loc mai multe evenimentele conexe - de la expoziţii de fotografie de jazz, conferinţe, workshop-uri la întâlniri cu specialişti în domeniu.

Saxofonistul Branford Marsalis, cunoscut datorită contribuţiei imense la dezvoltarea jazzului atât în SUA, cât şi în Europa, şi Kurt Elling - invitat special al ansamblului Branford Marsalis Quartet, care a fost distins în anul 2010 cu premiul Grammy pentru cel mai bun album vocal de jazz, vor prezenta ”Upward Spiral”, album recent nominalizat la premiile Grammy. Concertul va avea loc, în premieră, în România, pe 8 iulie, de la ora 21.30.

O premieră în programul festivalului o reprezintă percuţionista şi compozitoarea Marilyn Mazur - colaboratoare de lungă durată a lui Miles Davis, transmit organizatorii. Specializată în folosirea unei game variate de instrumente din toată lumea, artista daneză de origini poloneze şi africane este deţinătoarea unui Jazzpar Prize, cel mai mare premiu internaţional în jazz. Marilyn Mazur va cânta pe scena Bucharest Jazz Festival pe 8 iulie, de la ora 20.00.

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale festivalului este concertul Stanley Jordan, Gábor Dörnyei, Kornél Horváth presents The Thunder Tour de pe 7 iulie. Nominalizat de patru ori la premiile Grammy, muzicianul Stanley Jordan se află la prima colaborare cu bateristul Gábor Dörnyei şi Kornél Horváth, votat în 2016 cel mai bun percuţionist din lume.

Pianistul român Ion Baciu Jr., stabilit în Suedia, va concerta pe 6 iulie alături de doi importanţi artişti ai scenei muzicale newyorkeze: bateristul Ari Hoenig şi compozitorul Or Bareket.

Bucharest Jazz Festival 2017 aduce un tribut stilurilor originale ale jazzului din secolul XXI cu o demonstraţie de world music experimental în interpretarea percuţionistului israelian, născut în Brazilia, Joca Perpignan şi a formaţiei Trigon care vor închide cea de-a şasea ediţie a festivalului.

Bucharest Jazz Festival este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Arcub.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.