Box office-ul japonez a crescut anul trecut cu 17%, până la suma record de 2,39 de miliarde de dolari, după ce numărul biletelor vândute a fost mai mare cu 15 procente faţă de anul anterior, cea mai mare cifră înregistrată în ultimele cinci decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ciuda faptului că platformele de streaming au luat amplare, şomajul scăzut, creşterea salariilor tinerilor angajaţi şi a numărului de zile librere au favorizat realizarea acestor cifre, scrie The Hollywood Reporter.

Filmele de la Hollywood au 45,6% din totalul generat, cea mai mare proporţie din 2007, încasările generate de ele fiind de 1,09 miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare sumă înregistrată din 2004.

Patru dintre lungmetrajele care au generat cele mai mari încasări în Japonia sunt producţii Disney - „Frozen II”, cu 117 milioane de dolari, „Aladdin”, cu 111 milioane de dolari, „Toy Story 4”, cu 92,5 milioane de dolari, şi „The Lion King”, cu 63 de milioane de dolari.

Animaţia „Frozen II” încă rulează în cinematografele din ţara asiatică.

„Bohemian Rhapsody” a generat încasări totale de 121 milioane de dolari în 2019, dar, pentru că a fost lansat în noiembrie 2018, a fost inclus în lista de anul trecut.

Cea mai profitabilă producţie japoneză a fost „Weathering With You”, regizată de Makoto Shinkai. Filmul a generat încasări de 129 de milioane de dolari. Filmele japoneze au generat în străinătate încasări de 328 milioane de dolari.

Numărul filmelor lansate anul trecut în cinematografele din Japonia a fost de 1.278, cu 86 mai multe faţă de 2018. Preţul mediu al biletelor de cinema a crescut cu mai puţin de 2%, fiind de 12,3 dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.