Filmul „Pantera neagră/ Black Panther”, prima adaptare Marvel pentru marile ecrane cu un supererou de culoare, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend şi este a doua cea mai profitabilă lansare din 2018 în ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul regizat de Ryan Coogler, cu Chadwick Boseman în rol principal, a generat încasări de 2.109.114 de lei, în primul weekend pe marile ecrane româneşti.

La nivel mondial, până în prezent, filmul a generat încasări de 404 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

Pentru România, la nivelul anului 2018, pelicula se clasează pe locul al doilea din punct de vedere al încasărilor generate în primul weekend, după „Fifty Shades Freed”, cu 3 milioane de lei.

Potrivit datelor oferite de Cinemagia, filmul „Cincizeci de umbre descătuşate/ Fifty Shades Freed”, al treilea şi ultimul din seria erotică, a coborât pe locul al doilea, după două weekenduri de la lansare, cu încasări de 1.119.694 de lei şi 54.379 de spectatori.

Filmul horror biografic „Winchester”, regizat de fraţii Spierig, cu Helen Mirren în rol principal, a debutat pe poziţia a treia în clasamentul românesc, cu încasări de 274.189 de lei şi 13.804 spectatori.

O altă premieră în cinematografele româneşti a fost „Firul fantomă/ Phantom Thread”, de Paul Thomas Anderson, cu Daniel Day-Lewis în rol principal. Lungmetrajul, recent premiat cu BAFTA pentru costume, a fost vizionat de 7.644 de spectatori şi a generat încasări de 159.823 de lei.

Animaţia „Primul Crăciun/ The Star”, regizată de Timothy Reckart, a coborât trei poziţii, după al treilea weekend de la premiera românească, când a generat încasări de 159170 de lei şi a fost vizionată de 8.829 de spectatori.

Pe locul al şaptelea în top se află lungmetrajul SF „Labirintul: Tratament letal/ Maze Runner: The Death Cure”, regizat de Wes Ball. După al patrulea weekend, filmul a generat încasări de 148.298 de lei şi a fost vizionat de 6.307 spectatori.

„Pentru toţi banii din lume/ All the Money in the World”, regizat de Ridley Scott, cu Mark Wahlberg, Michelle Williams, Charlie Plummer şi Christopher Plummer în distribuţie, rulează de trei săptămâni pe marile ecrane româneşti. Weekendul trecut, el a generat încasări de 146.024 de lei şi a fost vizionat de 6.626 de spectatori.

Filmul de aventuri „Jumanji: Aventură în junglă/ Jumanji: Welcome to the Jungle”, cu Dwayne Johnson în rol principal, a generat - în al optulea weekend de la premieră - 144.461 de lei şi a fost vizionat de 6.078 de spectatori.

Al patrulea debut din top 10 este animaţia „Early man: Tare ca piatra”, care a generat încasări de 138.791 de lei şi a fost vizionată de 8.070 de spectatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.