„Avatar: The Way of Water”, regizat de James Cameron, a dominat, în weekendul de lansare, box office-ul nord-american cu încasări de 134 de milioane de dolari şi a generat 435 de milioane de dolari la nivel global, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În străinătate, epopeea SF a strâns 301 de milioane de dolari, suma la nivel global ajungând la 435 de milioane de dolari.

Vânzările de bilete marchează al treilea cel mai bun debut din pandemie la nivel mondial, după „Doctor Strange in the Multiverse of Madness” (442 de milioane de dolari la nivel global) şi „Spider-Man: No Way Home” (600 de milioane de dolari la nivel global).

„Avatar” din 2009 a generat în primul weekend venituri de 77 de milioane de dolari pe plan intern, un început decent, dar considerat modest în materie de recorduri. 

Pe locul doi în clasament se află thrillerul de la Universal „Violent Night”, filmul cu Moş Crăciun care a strâns 5,6 milioane de dolari, în al treilea weekend de la premieră. După trei săptămâni, filmul a avut încasări de 34,9 milioane de dolari la box office-ul intern.

„Black Panther: Wakanda Forever” s-a situat pe locul trei, cu încasări de 5,4 milioane de dolari, în al şaselea weekend de la lansare. 

Filmele Disney au dominat weekendul în America de Nord, cu „Strange World” pe locul 4 şi comedia neagră de la Searchlight „The Menu” pe locul 5. „Strange World” a adăugat 2,2 milioane de dolari din 2.870 de cinematografe, completând veniturile până la 33,7 milioane de dolari, un rezultat teribil având în vedere bugetul său de 200 de milioane de dolari. „The Menu” a generat 1,7 milioane de dolari din 1.875 de cinematografe, ducând totalul la nivel intern la 32,1 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.