Lungmetrajul fantasy „A Wrinkle in Time”, regizat de Ava DuVernay, a debutat dezamăgitor pentru Disney, cu încasări de peste 33 de milioane de dolari în Statele Unite, în timp ce „Black Panther” s-a menţinut pe primul loc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul „Black Panther”, regizat de Ryan Coogler, a depăşit cifra de 1 miliard de dolari încasări la nivel global, însă în ceea ce priveşte al patrulea weekend pe marile ecrane din SUA el a generat încasări de 41,13 milioane de dolari.

În total, de la lansarea din 16 februarie, în Statele Unite lungmetrajul a generat încasări de 562 de milioane de dolari.

Pelicula „A Wrinkle in Time”, regizată de Ava DuVernay, a debutat pe locul al doilea în clasamentul nord-american, cu 33,31 de milioane de dolari.

Filmul îi are în distribuţie pe Oprah Winfrey, Levi Miller, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Gugu Mbatha-Raw şi Chris Pine.

Ambele filme sunt lansate sub egida Disney. „A Wrinkle in Time” a costat 103 milioane de dolari, fără costurile de marketing, şi reprezintă prima mare pierdere pentru studiouri de la „The BFG” şi „Alice Through the Looking Glass”, din 2016.

Bazat pe cartea omonimă semnată de Madeleine L'Engle, „A Wrinkle in Time” a primit critici nefavorabile din partea presei de specialitate.

DuVernay este prima femeie de culoare care regizează un film cu un buget de peste 100 de milioane de dolari, iar Storm Reid joacă rolul principal, al unei fete în vârstă de 13 ani care trebuie să îşi găsească tatăl şi să salveze universul.

Potrivit comScore citat de The Hollywood Reporter, 17% dintre cei care au vizionat „A Wrinkle in Time” au fost afro-americani, spre deosebire de 37% care au văzut „Black Panther” în weekendul de debut.

Aproximativ 60% dintre bilete au fost cumpărate de femei, în timp ce 57% dintre spectatori au avut vârste sub 25 de ani.

Pe plan internaţional, „A Wrinkle in Time” a debutat pe şase pieţe majore, generând încasări de 6,3 milioane de dolari.

Filmul horror „The Strangers: Prey at Night”, regizat de Johannes Roberts, cu Christina Hendricks în rol principal, a debutat pe locul al treilea în topul nord-american, după ce a generat încasări de 10,48 de milioane de dolari.

În al doilea weekend de la premieră, „Red Sparrow”, cu Jennifer Lawrence în rol principal, a coborât două locuri, după ce a generat încasări de 8,15 milioane de dolari.

Comedia neagră „Game Night”, cu Jason Bateman şi Rachel McAdams în distribuţie, a coborât un loc, până pe cinci, după ce, în al treilea weekend de la premieră, a generat încasări de 7,9 milioane de dolari.

Animaţia „Peter Rabbit” s-a plasat pe locul al şaselea, în coborâre o poziţie, după al cincilea weekend de la premieră. Filmul a generat încasări de 6,8 milioane de dolari.

„Death Wish”, cu Bruce Willis, Vincent D'Onofrio şi Elisabeth Shue în distribuţie, a coborât patru poziţii, până pe şapte, după al doilea weekend de la premieră, când a generat încasări de 6,6 milioane de dolari.

Un alt debut este cel al thrillerului de acţiune „The Hurricane Heist”. El a generat încasări de 3,15 milioane de dolari.

Pe locul al nouălea, drama fantasy „Annihilation”, cu Natalie Portman şi Jennifer Jason Leigh. După al treilea weekend pe marile ecrane americane, lungmetrajul a coborât trei poziţii, cu 3,15 milioane de dolari încasări.

„Jumanji: Welcome to the Jungle” se află de 12 săptămâni în top 10. Weekendul trecut, filmul cu Dwayne Johnson în rol principal, a încasat 2,75 de milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.