Borusiade şi Khidja se numără între artiştii şi trupele româneşti care vor participa la a 27-a ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Europalia, la care România are statut de invitat de onoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la hip-hop la alternativ, de la ritmuri africane, greceşti, turceşti până la muzica contemporană, formaţiile şi artiştii invitaţi în festival vor cânta în perioada octombrie 2019 - februarie 2020, în oraşe din Belgia, Olanda, Germania, Franţa.

Selecţia a fost realizată de cele două echipe implicate, Europalia International şi Europalia România, ţinând cont de rigurozitatea managerilor care administrează programul sălilor de concerte din cele patru ţări.

„În ceea ce priveşte contemporaneitatea, programul muzical al EUROPALIA România include o vastă varietate de genuri muzicale şi artişti mai degrabă celebri în afara graniţelor decât în interiorul lor. Din zona muzicii electronice, electroacustice vor face parte din festivalul Europalia artişti precum Borusiade, Khidja, Eirwud Mudwasser, Dragoş Rusu, Raze de Soare şi Bogman”, a transmis Cătălin Rogojinaru, coordonator de proiect, potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român.

Cei trei piloni ai Festivalului Artelor Europalia sunt reprezentaţi de patrimoniu, contemporaneitate şi noi creaţii artistice.

Festival multidisciplinar, Europalia include şi colaborări între artişti români şi artişti străini din sfere artistice diferite, colaborări care au rolul stimulării creaţiei şi sărbătoririi culturii europene, deschizând orizonturi pentru ambele părţi implicate.

Europalia va avea loc în perioada 2 octombrie 2019 - 2 februarie 2020, în Belgia.

Deschiderea oficială a sezonului din cadrul Europalia România va avea loc pe 4 octombrie, în Sala Les Brigittines din Bruxelles.

România prezintă în festival, timp de patru luni, peste 250 de evenimente care vor avea loc în Belgia şi în ţările învecinate.

Prezenţa României la Europalia este asigurată de Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Secretariatul General al Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.