Bono, solistul trupei U2, l-a îndemnat pe preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, să susţină egalitatea de gen, în discursul prin care rockerul irlandez a acceptat titlul de Bărbatul Anului, un trofeu aflat la ediţia sa inaugurală, decernat de revista Glamour, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bono a primit acest titlu datorită campaniei ”Poverty is Sexist”, pe care a lansat-o anul trecut prin intermediul fundaţiei sale de caritate One.

”Îi spun preşedintelui ales: priviţi de partea cealaltă a baricadei, către femei, faceţi din egalitatea de gen o prioritate, deoarece aceasta este singura cale pentru a merge înainte”, a spus Bono, la gala Women of the Year Awards, organizată de revista Glamour la Los Angeles.

Donald Trump a fost aspru criticat pe plan internaţional pentru atitudinea sa faţă de femei. 

Grupuri de femei şi asociaţii feministe vor organiza un protest în masă, la Washington, pe 21 ianuarie, la o zi după ce Donald Trump va fi învestit oficial în funcţia de preşedinte.

Multe femei americane sunt îngrijorate din cauza declaraţiilor făcute de politicianul republican la adresa femeilor şi din cauza faptului că viitorul preşedinte american a fost acuzat de mai multe femei de agresiune sexuală. Donald Trump a negat toate acuzaţiile de agresiune sexuală şi a spus: ”Nimeni nu respectă femeile mai mult decât mine”.

”Ştiu cât este de ridicol pentru mine să mă aflu pe această scenă şi să accept acest premiu. Dar, dacă nu aş fi ştiut cât de ridicol este, aş avea binecuvântarea internetului care mi-ar aminti acest lucru”, a spus Bono, la ceremonia organizată de revista Glamour.

”Aşa cum spune fiica mea Jordan, nicăieri pe pământ femeile nu au aceleaşi oportunităţi ca bărbaţii. Dacă nu vom rezolva această problemă, femei şi bărbaţi împreună, lumea va continua să coboare pe un drum marcat de misoginism, violenţă şi sărăcie. Trenul se pregăteşte să plece din staţie, iar noi trebuie să fim în el, altfel riscăm să ajungem sub el”, a adăugat Bono. 

Printre celelalte personalităţi premiate la gala Women of the Year Awards s-au mai aflat Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), care a primit un trofeu pentru întreaga carieră, gimnasta americană Simone Biles, câştigătoare a patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, şi cântăreaţa americană Gwen Stefani. 

Patrisse Cullors, Opal Tometi şi Alicia Garza, iniţiatoarele campaniei  #BlackLivesMatter, au fost de asemenea premiate. Această campanie a fost lansată în urmă cu trei ani în Statele Unite, ca răspuns la asasinarea unor persoane de culoare de către poliţiştii americani. 

Glamour, o revistă americană pentru femei, a anunţat la începutul lunii noiembrie că solistul grupului U2, care este şi un celebru filantrop, este primul bărbat din istoria sa de 36 de ani care va fi recompensat cu titlul de ”Bărbatul anului”. Glamour atribuie deja în fiecare an trofeul ”Femeile anului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.