Bono, solistul trupei irlandeze U2, a cerut americanilor să nu voteze pentru Donald Trump la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie şi a spus că miliardarul republican reprezintă ”cea mai rea idee pe care America a avut-o vreodată”, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Republicanul Donald Trump, un magnat din industria imobiliară, se va confrunta cu Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat, la alegerile prezidenţiale americane din 8 noiembrie. Rockerul irlandez Bono a acordat recent un interviu în care a spus că se teme pentru viitorul Statelor Unite dacă Trump va fi ales preşedinte.

”America este, într-un fel, cea mai bună idee pe care omenirea a putut să o inventeze vreodată”, a spus Bono în talk show-ul prezentat de Charlie Rose. ”Însă Trump este potenţial cea mai rea idee pe care America a putut să o aibă vreodată”, a adăugat rockerul irlandez.

”Mă gândesc la Emma Lazarus (poetă americană, ale cărei versuri apar pe o placă din bronz la baza Statuii Libertăţii din New York, n.r.) şi la versurile ei: «Dă-mi mie săracii tăi, obosiţii tăi, masele tale înghesuite care tânjesc să respire liberi». Aceasta este America. Însă asta nu se regăseşte în «manualul» lui Donald Trump”, a spus Bono.

Artistul irlandez a dezvăluit că nu se opune tuturor membrilor Partidului Republican, ci doar lui Donald Trump.

”Nu cred că el este republican. Cred că el deturnat Partidul Republican şi cred că acum încearcă să deturneze însăşi ideea fundamentală a Americii. Iar eu cred că asta este o problemă mai presus decât noi toţi. Cred că asta e cu adevărat periculos. Oamenii inteligenţi, cu conştiinţă, nu ar trebui să permită acestui om să le transforme ţara într-un cazinou”, a adăugat artistul irlandez.

Trupa irlandeză U2, înfiinţată în 1976 la Dublin, este alcătuită din solistul Bono, chitaristul The Edge, basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a înscris iniţial în curentul post-punk, însă a evoluat ulterior şi a încorporat numeroase influenţe din multe alte genuri. Cele 13 albume de studio ale grupului irlandez, printre care se remarcă ”The Joshua Tree” (1987), ”Achtung Baby” (1991), ”All That You Can't Leave Behind” (2000) şi ”How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004), s-au vândut în peste 170 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa U2 a câştigat 22 de premii Grammy - mai mult decât oricare altă formaţie din lume - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.