Filmul „Bohemian Rhapsody” a fost exclus din lista nominalizărilor la premiile GLAAD Media din cauza acuzaţiilor de agresiune sexuală şi comportament nepotrivit aduse regizorului Bryan Singer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii organizaţiei Gay and Lesbian Alliance Against Defamation au declarat pentru Variety că au făcut acest lucru după o analiză îndelungată şi că el reprezintă o luare de poziţie alături de victimele agresiunilor.

Singer a negat acuzaţiile şi a catalogat articolul în care au fost făcute dezvăluirile drept unul „homofob defăimător”.

„În lumina recentelor acuzaţii aduse regizorului Bryan Singer, GLAAD a luat decizia dificilă de a exclude «Bohemian Rhapsody» dintre candidaţii pentru categoria Outstanding Film – Wide Release a premiilor GLAAD Media de anul acesta. Articolul apărut săptămâna aceasta în The Atlantic, care documentează ofensele îndurate de tineri şi adolescenţi , a adus la lumină o realitate care nu poate fi ignorată sau recompensată tacit”, se arată într-un comunicat.

Lista nominalizărilor la GLAAD Media Awards va fi anunţată vineri după-amiază.

Time’s Up, grup format odată cu izbucnirea scandalului sexual în care este implucat fostul producător Harvey Weinstein, a salutat decizia GLAAD, care a sprijinit iniţial proiectul „Bohemian Rhapsody”.

Lungmetrajul, dublu premiat la Globurile de Aur, a primit cinci nominalizări la Oscar, inclusiv la categoria „cel mai bun film”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.