Lungmetrajul "Black Panther", regizat de Ryan Coogler, se menţine în fruntea box-office-ului nord-american pentru a cincea săptămână consecutiv, în faţa filmului "Tomb Raider Începutul", care a intrat direct pe locul doi în acest weekend, potrivit Exhibitor Relations.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul supererou de culoare al universului Marvel a devenit şi primul după "Avatar" în 2009 care se menţine de cinci săptămâni pe primul loc în clasament. 

Filmul a avut încasări de 27 de milioane de dolari în acest weekend, iar de la premieră a generat încasări la nivel global de 605,4 milioane de dolari. 

Acest film, care a bătut record după record, este regizat de Ryan Coogler ("Creed", "Fruitvale Station"), un cineast de culoare care a adunat o distribuţie de actori formaţi din Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, Angela Bassett, Forest Whitaker, Daniel Kaluuya, Letitia Wright. 

Cu "Tomb Raider",aventuriera rebelă Lara Croft, de data aceasta interpretată de suedeza Alicia Vikander, a intrat direct pe poziţia a doua de la premieră, generând încasări de 23,5 milioane de dolari. 

Filmul devansează o altă producţie, "I Can Only Imagine" (cu un buget de doar 7 milioane de dolari), care se clasează pe locul trei de la lansare. Drama americană, care urmăreşte aventurile unui grup rock creştin, a generat încasări de 17 milioane de dolari.  

Megaproducţia Disney "A Wrinkle in Time”, regizată de Ava DuVernay, cu Oprah Winfrey şi Reese Witherspoon, coboară două locuri, pe poziţia a patra, cu încasări de 16,6 milioane de dolari şi 61,1 milioane de dolari de la lansarea în urmă cu două săptămâni. 

"Love, Simon", comedie romantică despre aventurile unui adolescent homosexual, a intrat direct pe locul cinci, cu încasări de 11,5 milioane de dolari. Filmul este realizat de Greg Berlanti ("Flash", "Supergirl"), şi adaptat după un roman pentru adolescenţi de Becky Albertalli.  

Comedia neagră "Game Night", cu Jason Bateman şi Rachel McAdams în distribuţie, a coborât pe locul şase, după ce, a înregistrat încasări de 5,6 milioane de dolari în acest weekend şi 54,2 milioane de dolari după patru săptămâni de la lansare. 

Pe locul şapte, "Pierre Lapin", a coborât două poziţii după al şaselea weekend şi a adunat 5,2 milioane de dolari în acest weekend (102,4 milioane de dolari de la premieră). 

Poziţia a opta este ocupată de lungmetrajul "The Strangers: Prey at Night", care a coborât cinci locuri după două săptămâni de la lansare, generând încasări de 4,8 milioane de dolari în acest weekend (18,6 milioane de la premieră).

În al treilea weekend de la premieră, "Red Sparrow", cu Jennifer Lawrence în rol principal, a generat încasări de 4,5 milioane de dolari în acest weekend (39,6 milioane de dolari în trei săptămâni). 

Ultima poziţie în box-office-ul nord-american este ocupată de filmul "Death Wish", care a adunat în acest weekend 3,7 milioane de dolari (30 milioane de dolari în trei săptămâni de la lansare). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.