Filmul „Black Panther”, prima adaptare Marvel pentru marile ecrane cu un supererou de culoare, a generat încasări de peste 81 de milioane de dolari, la nivel internaţional, în ziua lansării, potrivit Screen Daily.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu un total de 81,5 milioane de dolari - încasări generate pe pieţele internaţionale - „Black Panther”, lansat pe 16 februarie în SUA, este cel mai profitabil lungmetraj Disney în afara Statelor Unite.

În Marea Britanie, el a generat încasări de 14,4 milioane de dolari. Deşi lansat o zi mai târziu, în Coreea de Sud, încsările au fost de 14,3 milioane de dolari.

Pe pieţe ca Brazilia şi Franţa a depăşit 3 milioane de dolari, de la premiera de joi, iar vineri, în Mexic, a generat 2,4 milioane de dolari încasări.

Filmul a fost lansat pe 59% dintre pieţele internaţionale, Rusia, China şi Japonia urmând să se alăture listei.

În Statele Unite, „Black Panther” a generat vineri încasări de 75,8 milioane de dolari - a opta cea mai bună zi din istoria industriei  - şi, potrivit estimărilor, va genera pe parcursul a patru zile 190 - 210 milioane de dolari.

În prezent, filmul are încasări totale de 157,3 milioane de dolari.

Filmul este regizat de Ryan Coogler, iar din distribuţie fac parte Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, Michael B. Jordan, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker şi Andy Serkis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.