Muzicianul american Billy Joel a susţinut, miercuri seară, cel de-al 100-lea concert la Madison Square Garden, unde a avut şi un invitat special cu care a cântat două piese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Originar din New York, artistul în vârstă de 69 de ani a spus la conferinţa de presă de dinaintea show-ului: „Aceasta este sala mea. Din fericire pentru mine, Madison Square Garden este o sală a lumii întregi. Poţi cânta pe oricare altă arenă din ţară şi nimeni din lume nu va şti. Aşadar, sunt foarte norocos doar pentru locul meu de origine”.

Billy Joel a devenit artistul care a susţinut cele mai multe concerte la Madison Square Garden.

Până în prezent, peste 2 milioane de oameni au asistat la concertele lui Joel de aici, scrie AFP.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, care este un fan şi prieten al artistului şi care a oficiat cea de-a patra căsătorie a lui, a hotărât ca data de 18 iulie să fie „Ziua Billy Joel”.

„Patruzeci de ani în oraşul ăsta, unde există unul dintre cele mai dure publicuri din lume, şi după 40 de ani, aceeaşi mulţime dură din oraşul natal îl iubeşte”, a spus Cuomo la aceeaşi conferinţă. „De ce? Pentru că există o autenticitate a lui şi a muzicii lui. Nu poţi să păcăleşti newyorkezii timp de 40 de ani”.

Cunoscut pentru piese ca „Uptown Girl" şi „We Didn't Start the Fire", Joel obişnuiteşte să aibă invitaţi-surpriză în concertele sale, între cei care au urcat alături de el pe scenă în ultimele luni numărându-se Kevin Spacey, Joan Jett, John Mellencamp, Axl Rose şi Pink.

Miercuri seară, el l-a primit pe scenă pe Bruce Springsteen, alături de care a interpretat piesele „Born to Run” şi „Tenth Avenue Freeze-Out”.

Billy Joel, născut pe 9 mai 1949, la New York, este compozitor şi cântăreţ. Primul său cântec de succes, lansat în 1973, i-a adus şi porecla „Piano man”. Este unul dintre cei mai bine vânduţi artişti solo din Statele Unite. A lansat 13 albume de studio, cel mai recent fiind „Fantasies & Delusions” (2001), vândute în peste 150 de milioane de copii. A primit şase trofee Grammy, iar în 2014 a fost recompensat cu Gershwin Prize for Popular Song, după ce în 2013 a primit Kennedy Center Honors, pentru influenţarea culturii americane prin artă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.