Lucian Grainge, preşedinte şi director general al Universal Music Group, a fost desemnat de Billboard cea mai influentă persoană din industria muzicală în anul care a trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lista celor mai influente 100 de personalităţi în industrie cuprinde 13 femei aflate în cele mai înalte funcţii de conducere, între care Jody Gerson, preşedinte şi CEO al Universal Music Publishing Group, clasată pe poziţia a 14-a, Elizabeth Matthews, CEO al ASCAP (Societatea Americană a Compozitorilor, Creatorilor şi Editorilor Muzicali), pe 29, Sylvia Rhone, preşedinte Epic Records, pe 35, şi Susan Wojcicki, CEO YouTube, pe 38.

Ultimul loc în lista este ocupat de Neil Portnow, preşedinte şi CEO al The Recording Academy, care acordă premiile Grammy.

Un colectiv format din editori şi reporteri Billboard a luat în calcul mai mulţi factori pentru a determina clasamentul Power 100. Ei au inclus în calcul, între altele, topurile, nominalizările, impactul artiştilor asupra comportamentului consumatorilor, vânzări şi streaming, influenţa din social media, audienţe radio şi TV, folosindu-se de date publicate până pe 24 ianuarie 2019.

Între surse s-au numărat Billboard Boxscore şi Nielsen Music.

Directorii companiilor de branding precum Citi, American Express şi MAC Presents şi profesionişti din industrie care colaborează cu programe de entertainment nu au fost luaţi în considerare. Conducerea Dick Clark Productions nu a fost, de asemenea, luată în considerare pentru lista de anul acesta, pentru că firma face parte din aceeaşi companie cu Billboard.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.