Interpretul country Thomas Rhett s-a clasat cu albumul „Center Point Road” pe primul loc al Billboard 200, în care artistul britanic Elton John este prezent cu al 20-lea album în top 10.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Center Point Road” este al doilea album al americanului care debutatează în fruntea clasamentului, după „Life Changes” (2017). El a fost vândut în 76.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 6 iunie, potrivit datelor Nielsen Music.

Albumul este şi primul disc country care s-a clasat anul acesta pe primul loc în Billboard 200. Piesele incluse pe album au înregistrat 33,59 milioane de accesări pe platformele de streaming. 

Pe locul secund în Billboard 200 a coborât cântăreaţa electro-pop Billie Eilish cu albumul „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, lansat în urmă cu zece săptămâni. Albumul a fost vândut în 63.000 de unităţi.

DJ Khaled şi „Father of Asahd” au coborât un loc, până pe trei, după ce, în a treia săptămână de la lansare, albumul a fost vândut în 39.000 de unităţi.

Khalid şi „Free Spirit” au urcat un loc în top, până pe patru, cu 38.000 de unităţi ale albumului, vândute în a noua săptămână de top.

Miley Cyrus a debutat pe locul al cincilea cu „She Is Coming”, acesta fiind al 12-lea disc al ei care ajunge în top 10. EP-ul care cuprinde şase piese, şi care face parte din proiectul discografic „She Is: Miley Cyrus”, a fost vândut în 36.000 de unităţi.

Rapperul Tyler, the Creator a coborât trei locuri în clasament, după ce „Igor” a fost vândut în 32.000 de unităţi în a doua săptămână de la lansare.

Elton John a înregistrat al 20-lea album de top 10 cu „Diamonds”, vândut în 32.000 de unităţi. Colecţia a urcat de pe locul 23 pe 7, în a 82-a săptămână de la debut, graţie lansării filmului „Rocketman”, inspirat de viaţa artistului. Lungmetrajul a fost lansat în cinematografe pe 31 mai, iar coloana sonoră cuprinde celebre piese ale lui John cântate de actorul Taron Egerton, care joacă rolul principal. „Diamonds” cuprinde piese compuse de Elton John între anii 1970 şi 2016 şi interpretate de artistul britanic.

Rapperul DaBaby şi „Baby On Baby” s-au menţinut pe locul al optulea, cu 31.000 de unităţi vândute în a 14-a săptămână. Locul al nouălea a fost ocupat de coloana sonoră a filmului „Aladdin”, în coborâre trei locuri, după ce a fost vândută în 30.000 de unităţi în a doua săptămână, iar pe poziţia a zecea, în coborâre un loc, s-a clasat Ariana Grande cu „Thank U, Next”, vândut în aproximativ 30.000 de unităţi, în a 17-a săptămână de la debut.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.