Rapperul american 21 Savage s-a clasat pentru prima dată pe primul loc în Billboard 200, unde interpretul jazz Nat King Cole a revenit în top 10 după mai bine de cinci decenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul „I Am > I Was” - al doilea material de studio al rapperului - a fost vândut în prima săptămână, încheiată pe 27 decembrie, în 131.000 de unităţi, potrivit datelor Nielsen Music.

Invitaţi pe „I Am > I Was”, lansat pe 21 decembrie, sunt Travis Scott, Post Malone, Childish Gambino şi Offset, între alţii. Niciunul nu este creditat ca artist pe album.

Pe locul al doilea a debutat albumul „Hoodie SZN” al rapperului A Boogie Wit Da Hoodie. Aceasta este cea mai înaltă poziţie pe care ajunge americanul în Billboard 200. Al doilea album de studio al lui a fost vândut în 90.000 de unităţi. 

Până pe poziţia a zecea, clasamentul este ocupat de albume cu muzică de sezon şi de discuri care au fost numărul 1.

„Christmas” (2011) al lui Michael Bublé a urcat un loc, până pe trei, după ce - în a 72-a săptămână de la lansare - a fost vândut în 75.000 de unităţi. 

Lady Gaga şi Bradley Cooper s-au clasat cu „A Star is Born” pe locul al patrulea, în coborâre un loc, după ce - în a 12-a săptămână - coloana sonoră a filmului omonim a fost vândută în 62.000 de unităţi. 

O altă coloană sonoră, una dintre cele mai profitabile de anul acesta, „The Greatest Showman”, a urcat cinci locuri, până pe cinci, cu 56.000 de unităţi vândute în a 55-a săptămână de la lansare.

„Championship” al lui Meek Mill a coborât patru poziţii, până pe şase. Albumul a fost vândut, în a patra săptămână de la lansare, în 54.000 de unităţi.

Nat King Cole a revenit în top 10 după mai bine de cinci decenii. „The Christmas Song” a urcat opt poziţii, până pe şapte, cu peste 52.000 de unităţi vândute. Astfel, din 1965, este prima dată când interpretul jazz se află în top 10 al Billboard 200.

Colecţia de cântece, care a petrecut 41 de săptămâni neconsecutive în top, cuprinde, pe lângă piesa omonimă, melodii ca „O Holy Night”, „Caroling, Caroling” şi „Silent Night”.

Ultima dată când legendarul cântăreţ a fost prezent în top 10 a fost în mai 1965, cu „Ramblin’ Rose”, de asemenea, clasat atunci pe locul al şaptelea.

„Merry Christmas” (1995) al cântăreţei Mariah Carey a revenit şi el în top 10, pentru prima dată din ianuarie 1995. Albumul - care cuprinde „All I Want for Christmas Is You” - a urcat şase poziţii, până pe opt, cu 52.000 de unităţi vândute.

Pe locul al nouălea s-a clasat „Dying to Live” al rapperului Kodak Black, care a debutat în urmă cu o sptămână pe primul loc. În ultimele şapte zile, el a fost vândut în 51.000 de unităţi. 

„Astroworld” al lui Travis Scott a ocupat locul al zecelea, după a 21-a săptămână de top. În coborâre patru poziţii, albumul a fost vândut în 49.000 de unităţi.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.