Cântăreţul country Morgan Wallen, aflat în centrul unui scandal după ce a fost înregistrat folosind o insultă rasistă, e prezent cu două albume în Top 10 al Billboard 200.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dangerous: The Double Album” continuă să conducă topul american al albumelor, pentru a cincea săptămână consecutiv, iar „If I Know Me”, lansat de el în 2018, a ajuns pentru prima dată în top 10.

În săptămâna încheiată pe 11 februarie, „Dangerous” a fost vândut în 150.000 de unităţi, potrivit MRC Data. Piesele de pe album au fost accesate online de 146,3 milioane de ori.

Săptămâna trecută, Wallen a prezentat scuze public şi le-a cerut fanilor, într-un mesaj video, să nu îi ia apărarea. În înregistrarea video publicată în urmă cu două săptămâni de TMZ, care aparent a fost făcută de vecinii lui Wallen din Nashville, el apare strigând mai multe înjurături după o noapte petrecută în oraş, inclusiv o insultă rasistă care a provocat scandalul.

Albumul „If I Know Me” a ajuns acum pe locul al zecelea, în urcare şapte poziţii, aceasta fiind cea mai bună clasare a discului. În august 2020, el se afla pe locul al 13-lea. „If I Know Me” a fost vândut în 29.000 de unităţi în ultima săptămână. Piesele de pe acest album au fost accesate online de 24,9 milioane de ori.

Locul al doilea în clasament a fost ocupat de The Weeknd şi compilaţia de 18 piese „The Highlights”, care a fost vândută în prima săptămână în 89.000 de unităţi. Este cel mai bine clasat album greatest hits în mai mult de un an. Cel mai recent, „Fully Loaded: God’s Country” al lui Blake Shelton a ocupat poziţia a doua în decembrie 2019.

„The Highlights” a fost lansat pe 5 februarie, cu două zile înainte ca artistul canadian să cânte în pauza Super Bowl. Piesele au fost accesate online de peste 101,9 milioane de ori. „The Highlights” este al şaptelea album al lui The Weeknd care ajunge în top 10 al clasamentului.

Foo Fighters s-a clasat pe locul al treilea cu noul album „Medicine at Midnight”, vândut în 70.000 de unităţi, care este al nouălea disc al trupei prezent în top 10. 

Al treilea debut în top 10 este „Shiesty Season” al rapperului Pooh Shiesty. Albumul, care marchează debutul discografic al lui, a ocupat locul al patrulea după ce a fost vândut în 62.000 de unităţi.

Top 10 e completat de Lil Durk cu „The Voice”, Pop Smoke cu „Shoot for the Stars Aim for the Moon”, Ariana Grande cu „Positions”, Juice WRLD cu „Legends Never Die” şi Luke Combs cu „What You See Is What You Get”.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album; accesările audio şi video on-demand).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.