Albumul „Happiness Begins” al grupului Jonas Brothers a debutat pe primul loc în Billboard 200 şi a înregistrat cea mai bună săptămână din punct de vedere al vânzărilor din 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discul, al treilea al grupului care ajunge pe primul loc în Billboard 200, a fost vândut în 414.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 13 iunie, potrivit datelor Nielsen Music.

„Happiness Begins” a apărut pe 7 iunie şi reprezintă primul album lansat de trupă în zece ani.

Aceasta este şi albumul pop cel mai bine vândut în decurs de o săptămână, de la lansarea „Reputation” al lui Taylor Swift, în 2017, vândut în 1,24 milioane de unităţi. 

Primul single de pe acest album este „Sucker”, care a debutat pe primul loc în Billboard 100, pe 16 martie. 

Pe poziţia a doua în clasamentul Billboard 200 s-a menţinut cântăreaţa electro-pop Billie Eilish cu albumul „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, lansat în urmă cu 11 săptămâni. Discul a fost vândut în 59.000 de unităţi.

Santana a înregistrat al 15-lea album de top 10, „Africa Speaks”, care a debutat pe locul al treilea, cu 57.000 de unităţi vândute. Grupul chitaristului Carlos Santana s-a clasat prima dată între primele zece albume din top în urmă cu 50 de ani.

Un alt debut în Billboard 200 este al EP-ului „The Prequel” al lui Luke Combs. Intrat pe locul al patrulea în top, după ce a fost vândut în 48.000 de unităţi, materialul discografic este al doilea al lui Combs care ajunge în top 10, după albumul „This One’s for You” (2018).

„Save Me” este un al doilea EP care a debutat între primele zece clasate. Discul rapperului Future, care cuprinde şapte piese, s-a clasat pe locul al cincilea după ce a fost vândut în 42.000 de unităţi.

Al cincilea debut din top 10 este „Die a Legend” al rapperului Polo G. Albumul a fost vândut în 38.000 de unităţi şi s-a clasat pe locul al şaselea.

„Free Spirit” al lui Khalid a coborât trei poziţii, până pe şapte, după ce a fost vândut în 36.000 de unităţi în a zecea săptămână de top.

DJ Khaled şi „Father of Asahd” au coborât cinci locuri, până pe opt, cu 31.000 de unităţi vândute în a patra săptămână de la lansare.

Pe locul al nouălea s-a poziţionat „Baby On Baby” al rapperului DaBaby, în coborâre un loc, după ce albumul a fost vândut în 29.000 de unităţi în a 15-a săptămână.

Elton John şi colecţia „Diamonds” au coborât trei locuri, până pe zece, cu aproximativ 29.000 de unităţi vândute în a 83-a săptămână de la debutul în clasamentul american al albumelor.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.