Bill Frisell Trio, David Torn, alături de proiectul său muzical ”Sun of Goldfinger”, şi Melt Trio concertează la cea de-a 21-a ediţii a Gărâna Jazz Festival, care va avea loc între 6 şi 9 iulie, în Munţii Banatului, în judeţul Caraş-Severin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recunoscut încă din anii 1980 ca unul dintre chitariştii vizionari ai jazzului new yorkez, Bill Frisell mixează folk-ul cu muzica country şi este recunoscut pentru efectele chitarei sale. În 2004, el a câştigat premiul Grammy pentru cel mai bun album de jazz contemporan cu ”Unspeakable”. Viaţa şi cariera sa au inspirat documentarul ”Bill Frisell – A portrait”, lansat în martie 2017. 

Bill Frisel va fi prezent pentru a doua oară la Gărâna Jazz Festival alături de Tony Scherr la bas şi Kenny Wollesen la tobe - unul dintre cele mai flexibile şi spontane grupuri în care a cântat vreodată, după cum el însuşi îl descrie. 

Chitaristul David Torn prezintă, alături de Tim Berne la saxofon şi Ches Smith la tobe, proiectul ”Sun Of Goldfinger”. În premieră în România, Torn va dovedi că ”Sun of Goldfinger” este o experienţă curajoasă pentru iubitorii de jazz. A colaborat cu artişti precum David Bowie, John Legend, Madonna, Tori Amos, Bill Bruford, Mick Karn, Steve Roach şi Matt Chamberlain. În 2016, a lansat albumul solo ”Only Sky”.

Grupul german Melt Trio, format din fraţii Peter Meyer (chitară) şi Bernhard Meyer (bas) şi Moritz Baumgartner (tobe), revine în România şi va interpreta compoziţiile de pe cel mai recent album, ”Story”, care a fost lansat în septembrie 2016. 

Chitaristul american John Scofield şi proiectul său Überjam Band, cvintetul trompetiştilor Enrico Rava şi Tomasz Stanko şi grupul suedez Tonbruket au fost, de asemenea, confirmaţi pentru ediţia de anul acesta a festivalului Gărâna Jazz.

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul biletmaster.ro, la mai multe categorii de preţuri. Un abonament costă 300 de lei, iar biletele pentru o zi de festival se vând la preţul de 85 de lei.

Festivalul International de Jazz Gărâna este organizat de Fundaţia Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.