Participanţii la festivalul ARTmania, pasionaţi de tehnologie, pot cumpăra bilete de zi sau abonamente NFT, beneficiind şi de acces exclusiv, reduceri, conţinut digital unic, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ARTmania şi NFT Week lansează un parteneriat strategic care va permite participanţilor să experimenteze beneficiile NFT-urilor în cadrul festivalului ARTmania.

De asemenea, posesorii abonamentelor de trei zile la ARTmania Festival şi-l pot preschimba în NFT-uri („NFT Converted Edition”) şi vor avea acces la un „NFT Secret Event”, un eveniment special care va fi organizat duminică, 28 iulie. 

Iar primele 500 de persoane care îşi vor cumpăra bilete/ abonamente NFT sau îşi vor preschimba biletul sau abonamentul tradiţional într-unul NFT se pot înscrie la unul dintre „NFT city tours”, tururi ghidate în oraş. Mai multe detalii despre această componentă urmând să fie anunţate în viitorul apropiat.

În plus, participanţii la festival vor putea participa gratuit, în baza brăţării de festival, la prezentări, discuţii, ateliere şi evenimente alternative legate de tehnologie şi dedicate explorării aplicabilităţii NFT-urilor în diverse domenii. Acestea vor avea loc în „ARTmania Technology corner”, zona dedicată subiectelor high tech din Piaţa Mare.

Participanţii vor avea ocazia să înveţe direct de la experţi în blockchain, artişti digitali şi organizatori de evenimente despre cum pot folosi NFT-urile pentru a accesa o lume de posibilităţi nelimitate.

„Integrarea NFT-urilor în sectorul cultural din Sibiu nu este doar o premieră naţională, ci şi o viziune asupra modului în care tehnologia poate adăuga plus valoare experienţelor culturale şi sociale. Parteneriatul nostru cu ARTmania Festival este o dovadă a angajamentului comun de a inova şi de a oferi publicului acces la o gamă diversificată de activităţi, cu beneficii suplimentare aduse de tehnologia blockchain.

Prin platforma NFTTickets.ro, dorim să oferim o soluţie inovativă la unele dintre cele mai presante probleme din industrie, cum ar fi contrafacerea biletelor şi lipsa de transparenţă pe piaţa secundară. NFT-urile ne permit să reconstruim aceste procese pe o bază de încredere şi deschidere, marcând începutul unei noi ere în organizarea evenimentelor” , a declarat Ovidiu Popica, [Coordonator Proiect NFT Week], la lansarea oficială a NFT Week.

„ARTmania a fost gândit încă de la începuturile sale ca o platformă dedicată premierelor şi inovaţiei, un loc în care publicul să poată experimenta o varietate de forme dedicate expresiei artistice, să se poată întâlni cu artiştii preferaţi, veniţi adeseori pentru prima dată în ţară şi să aibă parte de experienţe noi. A fost, de altfel, primul festival de la noi care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă şi divertisment, fiind mereu dedicat inovării, ducerii experienţelor culturale mai departe. Acest parteneriat strategic vine în continuarea celor 18 ani de premiere muzicale marca ARTmania şi reprezintă un pas important în aducerea culturii şi tehnologiei mai aproape”, a declarat Codruţa Vulcu, director şi fondator al ARTmania Festival.

Platforma NFTTickets.ro va juca un rol esenţial în acest ecosistem, oferind soluţia tehnologică necesară pentru emiterea şi gestionarea biletelor şi avantajelor asociate sub forma de tokenuri non-fungibile. Această abordare nu doar că simplifică procesul de cumpărare şi vânzare a biletelor, dar oferă şi o serie de avantaje majore, cum ar fi autenticitatea garantată, imposibilitatea falsificării şi o piaţă secundară echitabilă pentru tranzacţionarea biletelor.

Într-o primă etapă, NFT Week îşi propune să exploreze puterea şi flexibilitatea NFT-urilor într-o varietate largă de domenii din viaţa culturală şi socială a oraşului Sibiu: de la festivaluri şi concerte, la acces în muzee, teatre, evenimente de modă sau competiţii sportive şi să demonstreze potenţialul transformativ al tehnologiei blockchain, cu un accent deosebit pe utilizarea NFT-urilor în ticketing şi organizarea evenimentelor.

Mai multe informaţii despre NFT Week sunt pe nftweek.ro. 

Festivalul ARTmania se desfăşoară între 26 şi 28 iulie, în Sibiu, din line-up-ul ediţiei făcând parte: Korn (SUA), Spiritbox (CA), Satyricon (NO), Borknagar (NO), The Flower Kings (SE), Monuments (UK), TAINE (RO), Alpha Q (RO) şi Awake the Demons (RO), noi nume urmând să fie anunţate în curând.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.