Beyoncé a denunţat, vineri seară, moartea lui George Floyd, un afro-american care şi-a pierdut viaţa în urma unei arestări violente la Minneapolis. Într-un mesaj video, publicat pe Instagram, cântăreaţa americană le-a cerut fanilor să se mobilizeze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Avem nevoie de justiţie pentru George Floyd. Am fost martori la moartea a în plină zi. Avem inimile sfâşiate. Nu putem să normalizăm această durere", a spus starul. 

Beyoncé a vorbit despre faptul că "rasismul se răspândeşte în Statele Unite" şi cere încetarea "crimelor fără sens din partea oamenilor". 

 

"Nu mai vrem ca persoanele de culoare să fie considerate drept mai puţin umane, nu putem întoarce privirea", a afirmat ea. "Geroge este din familia noastră, şi a umanităţii noastre. El face parte din familie pentru că este un cetăţean american". 

"Am văzut prea des aceste crime violente şi fără consecinţe. Da, cineva a fost arestat, dar justiţia este departe de a fi făcută", a adăugat ea. 

Poliţistul Derek Chauvin, implicat în moartea lui George Floyd, a fost acuzat de omor de gradul trei (omucidere involuntară" şi arestat de autorităţile locale. O decizie care nu a calmat manifestanţiile care a loc de câteva zile în SUA şi care s-au multiplicat noaptea trecută în mai multe oraşe din ţară. 

Beyoncé îşi invită fanii să semneze o petiţie, comunicată pe pagina sa de Instagram, şi să "continue să se roage pentru pace şi compasiune, şi pentru vindecarea ţării".

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.