Festivalul de Film de la Berlin va fi mutat la finalul lunii februarie, în 2020, după galele premiilor BAFTA şi Oscar. Perioada în care va avea loc a 70-a ediţie a Berlinalei este 20 februarie - 1 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gala premiilor BAFTA are loc, în mod tradiţional, în prima duminică a Berlinalei, iar cea a premiilor Oscar, după ce Festivalul de la Berlin se încheie.

După ce Academia Americană de Film a anunţat că gala din 2020 va avea loc cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, pe 9 februarie, organizatorii Berlinalei au decis să modifice perioada festivalului.

Mutarea galei premiilor Academiei Americane de Film a făcut ca mai multe organizaţii să îşi schimbe planurile. Academia Britanică de Film a mutat gala BAFTA înaintea Oscarurilor, pe 2 februarie, Sindicatul Actorilor Americani (SAG) va acorda premiile pe 26 ianuarie, iar cel al producătorilor, pe 18 ianuarie.

Cea de-a 70-a ediţie a Berlinalei va fi prima sub îndrumarea directorului artistic Carlo Chatrian, care îşi va aduce o parte din echipa de la Locarno, după cum a anunşat Variety. Marietta Rissenbeek, directoarea German Films, va fi director executiv al festivalului.

Ediţia din 2019 a festivalului se va încheia pe 17 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.